Komende activiteiten

Er is veel te doen op het gebied van franciscaanse spiritualiteit. Hieronder vind je een overzicht van aankomende activiteiten. De activiteiten waar ons logo bij staat organiseren we zelf. De andere activiteiten worden door andere organisaties verzorgd.

Lees meer
14 08

Kruidenwijding en feest van Maria ten Hemelopneming

Op zondag 14 augustus, de vooravond van het feest van Maria ten Hemelopneming, zullen wij een bezinnende viering houden rondom dit feest. Traditiegetrouw worden op dit feest kruiden in de kerk gezegend. De zusters clarissen die hier wonen maken kruidenbosjes die in deze viering worden gezegend en na afloop worden uitgedeeld aan de mensen die in de kerk zijn. De viering begint om 17:30 uur. U bent van harte welkom en ook om uw kruidenbosje te halen.

Meer informatie
21 10

Kloosterweekend: themaweekend 'zoeken naar God' (21-23 okt) bij de broeders franciscanen in Megen.

Tijdens het thema-kloosterweekend van 21-23 oktober staat het thema 'zoeken naar God' centraal. Franciscus was een mysticus (een zoeker naar God). De 12e eeuw waarin hij leefde kleurde zijn leven, zijn geloof en zijn zoeken naar God. Zijn spiritualiteit en Godsbeleving nodigen je uit om naar je eigen Godsbeleving te kijken en te ervaren hoe God en jouw Godsbesef in je leven een plaats hebben.

Meer informatie
10 11

Bezinningsdagen 10 t/m 13 november in Huijbergen: Loslaten in vertrouwen

Deelname aan deze bezinningsdagen staat open voor iedereen die belangstelling heeft voor, of geraakt is door de spiritualiteit van Franciscus en Clara van Assisi. Loslaten, en dan nog wel in vertrouwen, hoe ging dat bij Franciscus? Aan de hand van zijn geschriften en de verhalen van zijn biografen gaan we kennis maken met zijn groeiproces naar overgave. De rustige bosrijke omgeving, en de met zorg bereide vegetarische maaltijden van De Huijberg ondersteunen ons hierin.

Meer informatie

Word nu lid van de
Franciscaanse Beweging

Word lid

Word nu vriend van
Vrede en Alle Goeds

Word vriend