impression image impression image

Wijk aan Zee

De 50e Pinkstervoettocht is dit jaar in Wijk aan Zee. Het dorp Wijk aan Zee ligt naast de hoogovens, maar ook naast het beschermd duingebied van Noord-Holland met het breedste strand van Nederland.
We wandelen door een open duingebied met bossen, duinvalleien en duinmeren.

We logeren in het Nivonhuis ‘Banjaert’. Het natuurvriendenhuis heeft plek voor 80 personen. Er zijn veelal tweepersoonskamers en enkele meerpersoonskamers voor gezinnen. De kamers hebben een eigen wastafel. Douches en toiletten zijn op de gang.

Daarnaast is er beperkte mogelijkheid om met een klein tentje te kamperen op het trekkersveldje van de camping dat op het terrein gelegen is. Er is geen ruimte voor een camper, caravan of grote tent.

impression image impression image

Salam Aleikum: Hoe is het met jou?

Vandaag? We wensen je alle goeds! En over een aantal weken, met Pinksteren? Ook dan hopelijk goed. Wees uitgenodigd om te komen op dit vrolijke en inspirerende weekend met 100 anderen in Wijk aan Zee! 

Tijdens de Pinkstervoettocht ervaar je al wandelend hoe je openstaat voor de ontmoeting met de ander en met jezelf. Het biedt je de mogelijkheid onbekenden te leren kennen. Iemand ontmoeten die je nog niet kent maakt je rijker. Of het nu een moslim, christen, franciscaan of anders-religieuze is. Het daagt je uit om een nieuwe wereld binnen te laten én houdt een spiegel voor voor jezelf en de ander.

God sluit ons allemaal in zijn hart. Dat vieren we uitbundig op deze vijftigste Pinkstervoettocht. In de geest van de ontmoeting van Franciscus met de sultan treffen we elkaar vanuit nieuwsgierigheid en belangstelling zonder vooroordelen. Overdag doen we dat in de groepjes waarin we lopen en ’s avonds met z’n allen. Wellicht ook met mensen buiten onze kring en/of van een andere geloofsrichting.
Zondagavond doen de koks hun best op een halal maaltijd.

Ik raad mijn broeders en zusters aan mild, vredelievend en bescheiden te zijn en met iedereen respectvol te praten. In welk huis zij ook binnengaan is hun eerste woord: Vrede aan dit huis.

impression image impression image

Deelname

Afstanden

- 4 KM (nieuw!)
- 9 KM
- 17 KM

Tarieven

- Volwassenen (geen lid van de FB): € 130,-
- Leden FB en minima: € 110,-
- Jongvolwassenen met inkomen (18-30 jaar) € 100,-.
- Jongvolwassen leden FB € 90,-.
- Jongvolwassenen zonder inkomen(18-30 jaar) € 80,- 
- Jongeren (13-17 jaar): € 75,-
- Kinderen (0-12 jaar): € 50,-

Voor kampeerders is er een reductie van € 10,00.

- Reüniegast maandag 10 juni € 5,-

* Deelnemers kunnen alleen aan het gehele weekend deelnemen, reüniegasten uitgezonderd.
* Een aanmelding is pas definitief als de betaling is ontvangen.
* Annuleringskosten: tot 7 mei 2019 € 20,- , daarna € 60,-.

Er is plek voor 100 personen in totaal. Voor binnenslapers en kampeerders geldt toezegging van plaats/plek op volgorde van aanmelding. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

NB: Vanaf nu geldt er een wachtlijst voor de voettocht. Aanmelden voor de reünie is nog steeds mogelijk.

Aanmelden kan via de webshop.

Locatie