impression image impression image

De Pinkstervoettocht van de Franciscaanse Beweging kent een lange traditie. In 1970 vond de eerste meerdaagse wandeltocht plaats. De Pinkstervoettocht van 2022 wordt de 52ste!

Tijdens de Pinkstervoettocht maken we ons even los van het alledaagse om nieuwe geestkracht op te doen. In teksten, muziek en speelse werkvormen gaan we proberen te ontdekken hoe we vreugde (kunnen) ervaren. Hoe verhouden zich vreugde en verdriet? Kan verlangen je de richting wijzen naar een vreugdevol leven? Waar gaat jouw hart van zingen en wat weerhoudt je ervan? In de ontmoeting en uitwisseling leren we elkaar en onszelf beter kennen. Al wandelend hopen we letterlijk en figuurlijk stappen te zetten op de weg van vreugde.

Ben je niet in staat om te komen en wil je vanuit huis meedoen? Dan kun je het boekje van de voettocht bestellen en vanuit huis lopen, of gewoon thuis lezen, met mensen die je zelf vraagt. Twee vieringen uit het weekend zullen via YouTube te volgen zijn. Op maandag zijn daggasten welkom (aanmelden is nodig).

Weg van Vreugde in franciscaanse geest

Franciscus van Assisi zocht acht eeuwen geleden met een onrustig hart naar een eigen weg en leefwijze om te doen waartoe hij zich geroepen voelde. Er zijn aanstekelijke verhalen over hem verteld en in zijn woorden vinden we de weerslag van zijn diepmenselijke zoektocht. In dit weekend gaan we bij Franciscus te rade en delen we van onze eigen verhalen om vreugde te verkennen en ervaren. Door onze last even te parkeren, in alle eenvoud open te staan voor vernieuwende geestkracht en aandacht te geven aan elkaar en aan wat ons bezielt. Overdag maken we in groepjes dagtochten van 9 of 17 km en ’s avonds is er gelegenheid tot verdere verdieping, ontspanning en ontmoeting.

impression image impression image

Locatie

Natuurvriendenhuis ‘Bosbeek’, Bosbeekweg 19-21, 6721 MH Bennekom

Tarieven

- Volwassenen (geen lid van de FB): € 135,-
- Volwassenen (leden FB en minima): € 115,-
- Jongvolwassenen zonder inkomen en
studenten (18-30 jaar) € 85,-
- Jongeren (13-17 jaar): € 80,-
- Kinderen (2-12 jaar): € 55,-
- Baby’s en dreumesen (0-2 jaar): gratis
- Daggasten: gratis (vooraf aanmelden verplicht)
- Boekje voor thuisviering: € 3,50

impression image impression image

Deelname

Er is plek voor 100 personen in totaal. Voor de toewijzing van plaatsen geldt dat we dit doen op volgorde van aanmelding. Wie het eerst komt, die het eerst maalt.

- Een aanmelding is pas definitief als de betaling is ontvangen.
- Annuleringskosten tot 10 mei € 25,-, daarna € 65,-.
- Deelnemers kunnen alleen aan het gehele weekend deelnemen.
- Deelname is op eigen risico. De organisatie neemt geen verantwoordelijkheid op zich voor verloren voorwerpen of voor andere calamiteiten.
- We houden ons aan de geldende coronamaatregelen. Indien de tocht daardoor geannuleerd moet worden, krijgen alle deelnemers evengoed het boekje thuisgestuurd om vanuit huis mee te doen.

Aanmelden

Klik hier om aan te melden via de webshop

Lees hieronder alle info over de Pinkstervoettocht 2022

content-image content-image content-image content-image
content-image content-image content-image content-image