impression image impression image

53e Pinkstervoettocht

De Pinkstervoettocht van de Franciscaanse Beweging kent een lange traditie. In 1970 vond de eerste meerdaagse wandeltocht plaats. De Pinkstervoettocht van 2023, van vrijdagavond 26 mei tot en met maandagmiddag 29 mei, wordt de 53ste!

De Pinkstervoettocht is een weekend van wandelen, bezinning en verdieping. Naast het wandelen overdag is er 's avonds een aanbod van diverse workshops.

Wat een geluk dat...

Dit jaar is het thema van de Pinkstervoettocht 'Wat een geluk dat...', aansluitend bij het jaarthema van de Franciscaanse Beweging en gebaseerd op de Wijsheidsspreuken van Franciscus van Assisi. Dit thema komt terug in de ontmoetingen, de bezinningsmomenten, vieringen en workshops.

In de Wijsheidsspreuken geeft Franciscus geestelijke adviezen die mogen bijdragen tot de groei en ontwikkeling van ons mens-zijn. De Wijsheidsspreuken vormen een ontdekkingstocht waarin we dit weekend samen op weg gaan. Onderweg valt veel te ontdekken en kunnen we ons afvragen wat het inhoudt om onszelf te worden en te zijn. Zo geven de spreuken een diepere betekenis aan hoe we kijken, ervaren, beleven en leven. 'Wat een geluk dat...' gaat over mogelijkheden en overtuigingen die wij ten diepste al in ons dragen, en die we misschien nog niet eens ontdekt hebben. Ga je de ontdekkingstocht met ons aan?

impression image impression image

Locatie

Dit jaar zijn we te gast bij Kampeerhoeve Koole, Hogedijk 6, 2431 AA Noorden.

Kampeerhoeve Koole ligt in het Groene Hart, nabij de Nieuwkoopse plassen. Een omgeving met een waterrijk en landelijk karakter.

We logeren in de groepsaccommodaties 'de stal' en 'de berghut'. Daarnaast maken we gebruik van het naastgelegen campingterrein. De camping bevindt zich aan de rand van het polderlandschap en is door bomen omheind.

Tarieven

- Volwassenen (geen lid van de FB): € 135,-
- Volwassenen (leden FB en minima): € 115,-
- Jongvolwassenen zonder inkomen en
studenten (18-30 jaar) € 85,-
- Jongeren (13-17 jaar): € 80,-
- Kinderen (2-12 jaar): € 55,-
- Baby’s en dreumesen (0-2 jaar): gratis
- Daggasten: gratis

impression image impression image

Deelname en praktische informatie

We wandelen drie dagen in groepen van acht tot tien deelnemers, over een afstand van 8 of 16 kilometer (naar keuze). De groepen worden ingedeeld op leeftijd, zodat de gesprekken onderweg aansluiten bij je eigen belevingswereld.

Er is plek voor ongeveer 100 personen in totaal. Voor de toewijzing van plaatsen geldt dat we dit doen op volgorde van aanmelding.

Er zijn enkel meerpersoonskamers beschikbaar, namelijk 2 tweepersoonskamers, 2 driepersoonskamers, 4 gezinskamers (4-6 personen) en 3 slaapzalen (4-6 personen). Er zijn 25 kampeerplekken beschikbaar (zonder stroom) voor tenten, caravans en busjes.

Op maandag 29 mei zijn gasten welkom bij de slotbijeenkomst vanaf 13.00 uur. 

Verder geldt:

- Een aanmelding is pas definitief als de betaling is ontvangen.
- Annuleringskosten tot 1 mei € 25,-, daarna € 65,-.
- Deelnemers kunnen alleen aan het gehele weekend deelnemen (vrijdagavond tot maandagmiddag), uitgezonderd de gasten bij de slotbijeenkomst op de maandag.
- Deelname is op eigen risico. De organisatie neemt geen verantwoordelijkheid op zich voor verloren voorwerpen of voor andere calamiteiten.
- Praktische informatie en het programma worden verstuurd vanaf 16 mei.

Aanmelden

Klik hier om aan te melden via de webshop

Aanmelden als gast bij de slotbijeenkomst (op maandag 29 mei vanaf 13.00 uur) kan via info@franciscaansebeweging.nl.