impression image impression image

54e Pinkstervoettocht

De Pinkstervoettocht van de Franciscaanse Beweging kent een lange traditie. In 1970 vond de eerste meerdaagse wandeltocht plaats. De Pinkstervoettocht van 2024, van vrijdagavond 17 mei tot en met maandagmiddag 20 mei, wordt de 54e!

De Pinkstervoettocht is een weekend van wandelen, bezinning en verdieping. We beginnen de dag met een viering en sluiten 's avonds af met diverse workshops. Tussendoor is er gelegenheid tot ontspanning en ontmoeting.

Op je lijf geschreven

Dit jaar is het 800 jaar geleden dat Franciscus op de berg La Verna de stigmata ontving. Tijdens de 54e Pinkstervoettocht staan we stil bij dit bijzondere verhaal en bij de relatie tussen lijfelijkheid en spiritualiteit. Het thema 'Op je lijf geschreven' komt terug in de ontmoetingen, bezinningsmomenten, vieringen en workshops.

impression image impression image

Locatie

De Pinkstervoettocht vindt dit jaar plaats in het uiterste puntje van Zuid-Limburg, in het buurtschap Cottessen bij het dorp Vijlen, grenzend aan de grensstreek met België, Wallonië.

We verblijven in de groepsaccomodatie ‘Paradijsvogels’. In twee authentieke vakwerkhuizen, Hoeve en Huize ten Bosch, kunnen 50 mensen overnachten. Een eenvoudig onderkomen in een prachtig glooiend landschap. Daarnaast is buiten nog plaats voor 50 deelnemers. In de boomgaard kan gekampeerd worden met eigen tentjes en op de parkeerplaats is ruimte voor bescheiden campertjes.

Adres

Paradijsvogels
Cottessen 12
6294 NE Vijlen

impression image impression image

Deelname en praktische informatie

We wandelen drie dagen in kleine groepen over een afstand van 8 of 16 kilometer (naar keuze) in de omgeving van Vijlen en Epen in een afwisselend landschap in de bossen, velden en langs de Geulle. De groepen worden ingedeeld op leeftijd, zodat de gesprekken onderweg aansluiten bij je eigen belevingswereld. 

Verder geldt:

- Maaltijden (volledig vegetarisch), overnachtingen en workshops zijn bij de prijs inbegrepen.
- Een aanmelding is pas definitief als de betaling is ontvangen.
- Annuleringskosten tot 1 mei bedragen € 25. Na 1 mei is geen restitutie meer mogelijk.
- Deelnemers kunnen alleen aan het gehele weekend deelnemen (vrijdagavond tot maandagmiddag).
- Deelname is op eigen risico. De organisatie neemt geen verantwoordelijkheid op zich voor verloren voorwerpen of voor andere calamiteiten.
- Praktische informatie en het programma worden verstuurd in de week van 6 mei.

impression image impression image

Tarieven

Leden van de FB: € 144,50
Leden van de FB (kampeerders): € 127,50

Niet-leden: € 170,00
Niet-leden (kampeerders): € 150,00

Jongvolwassenen/studenten (18-30 jaar): € 100,00
Tieners (13-17 jaar): € 70,00
Kinderen (2-12 jaar): € 60,00
Baby’s en dreumesen (0-2 jaar): € 0,00

Voor lage inkomens is een financiële bijdrage van het Rietfonds beschikbaar. Bij het aanmelden in de webshop kun je die optie selecteren.

Aanmelden

Klik hier om aan te melden via de webshop.
Wil je zeker zijn van een binnenslaapplaats? Wees er dan snel bij!

content-image content-image content-image content-image
content-image content-image content-image content-image