impression image impression image

DIT EVENEMENT IS AFGELAST IVM DE CORONAMAATREGELEN

Op zondag 19 april organiseert de Franciscaanse Beweging een bezinnende wandeltocht door Leudal. In 2020 staan verhalen centraal bij de Franciscaanse Beweging. Door een verhaal te vertellen komen gebeurtenissen en personages tot leven. Zo krijgen we een inkijkje in een voor ons soms nog onbekende wereld.

We wandelen ongeveer 14 km door het Leudal, een gebied ten westen van de Maas in Midden-Limburg. Door dit natuurgebied stroomt de Tungelroyse Beek, lokaal de Leubeek genoemd. Er is een afwisseling van natte en droge bossen. Je wandelt er door prachtige beekdalen, langs bosvennen en landduinen. In het voorjaar kleuren prachtige bloementapijten de bosbodem. Onderweg komen we de Leumolen tegen, een watermolen aan de Leubeek. Deze dateert van 1558, maar is vermoedelijk een paar eeuwen ouder. Ook komen we langs een bezoekerscentrum en het Kloosterhof Elisabeth.
Voorafgaand aan de wandeling is er gelegenheid de kerkdienst in de Nicolaaskerk bij te wonen om 10.00 uur.

De Franciscaanse Beweging (FB) organiseert al vele jaren wandelingen in het hele land. Zij brengt mensen samen die zich aangetrokken voelen tot het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. Kernwaarden van de FB zijn: eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend.

 
What do you want to do ?
New mail