impression image impression image

Tijdens deze bezinningsreis treden we in de voetsporen van Franciscus. Niet alleen letterlijk, door in de omgeving van Assisi de plekken te bezoeken waar Franciscus ook kwam, maar we treden ook in zijn voetsporen door de bezinning die in de reis ingebouwd is. Ook in de weg naar binnen volgen we Franciscus in zijn voetsporen.

De ochtenden staan in het teken van bezoeken aan plekken die van waarde zijn voor de franciscaanse spiritualiteit. Na de lunch en middagrust ontmoeten we elkaar op een creatieve en ontspannen wijze rond thema’s uit de franciscaanse spiritualiteit. We delen wat de dag ons gebracht heeft en sluiten af met een gezamenlijk meditatief moment.

Elke dag staat een thema centraal. Na het avondeten is er geen programma. Er is gelegenheid voor rust, ontspanning, ontmoeting of een avondwandeling in Assisi.

Praktische informatie

Groepsgrootte
De reis gaat door bij minimaal 10 deelnemers; het maximum bedraagt 18 deelnemers. Indien de reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, berichten we dat ruim voor vertrek.

Reisleiding
De reis wordt begeleid door Mieke Dorssers, directeur van de Franciscaanse Beweging en Rens Stobbelaar, geestelijk begeleider en jarenlange ervaring als coördinator/ begeleider van de franciscaanse kloosterweekenden.

Vervoer ter plaatse
Plaatsen worden zoveel mogelijk te voet bezocht. Het wandelen daar naartoe gebeurd dan in stilte. Als het te ver is om te lopen wordt gebruik gemaakt van openbaar vervoer of een taxi, op eigen kosten.

Overnachting en maaltijden
We verblijven op basis van halfpension in het gastenverblijf van de Kapucijnen in Assisi. De lunch is door ieder zelf te regelen, afhankelijk van waar we zijn en van ieders behoefte.

Kosten
€ 850,- (toeslag een-persoonskamer €80,-), op basis van halfpension, inclusief vlucht en reisleiding. Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch, drank buiten de maaltijden, eventueel vervoer taxi/bus.

Reis- en annuleringsverzekering dient ieder individueel te regelen en is verplicht voor deelname aan de reis.