impression image impression image

Weekend met Franciscus van Assisi

Een weekend lang staat Franciscus van Assisi in de pelgrimsherberg Kafarnaüm in Vessem (Noord-Brabant) in het middelpunt.

Veel mensen hebben vaag het idee dat Franciscus iets met dierendag te maken heeft, toch?

Ja, een beetje, maar er is nog zoveel méér over hem te vertellen! In dit weekend kom je meer te weten over zijn leven, zijn inspiratie en zijn nalatenschap.

Nog maar enkele jaren geleden organiseerde het museum Catharijneconvent in Utrecht een grote tentoonstelling over hem. In de pelgrimsherberg heeft de helft van de kamers een naam van een belangrijke plaatsen uit zijn leven.

Waarom doen we dat,  wat maakt hem dan zo bijzonder?

Door middel van muziek (het Zonnelied bijv.), presentaties, gesprekken over thema’s als eenvoud, kwetsbaar en vertrouwen èn verhalen komt hij dit weekend tot leven.

Natuurlijk maken wandelingen ook deel uit van het programma. Behalve zelf op pad met een thema besteden we ook aandacht aan de franciscaanse voetreis van Florence naar Rome.

In een maand tijd kun je van Florence via schitterende middeleeuwse en door Franciscus bezochte plaatsen als La Verna, Gubbio, Assisi, Spoleto en Rieti naar Rome lopen. Je loopt letterlijk in de voetsporen van Franciscus, patroonheilige van Italië.

Deze tocht wordt door veel mensen als indrukwekkend en spiritueel inspirerend ervaren.

Praktische informatie

Wanneer: vrijdag 10 – zaterdag 11 november.

Waar: Pelgrimsherberg Kafarnaüm, Servatiusstraat 11, Vessem.

Tijd: aankomst vrijdag tussen 15.30 en 16.00 uur.

Start: 16.00 uur. Eindtijd: zaterdag 16.00 uur.

Prijs: € 85  pp, inclusief alle maaltijden en overnachting.

Meer informatie en aanmelden: mail naar pelgrimsweekenden@gmail.com.