impression image impression image

Tijdens een kloosterweekend verblijf je in een franciscaans klooster en leef je mee op het ritme van de broeders en zusters. Tussen de gebeden en maaltijden door maak je kennis met, of verdiep je je verder in het leven van Franciscus en Clara van Assisi. Het ruime aanbod aan kloosterweekenden is verdeeld in kennismakings- en themaweekenden.

Dit is een themaweekend en is te volgen als je al bekend bent met de spiritualiteit van Franciscus en Clara van Assisi.

Je leeft tijdens het weekend mee met de zusters: je doet mee aan hun gebedstijden, eet samen en in het klooster heb je een eenvoudige, eigen kamer met gezamenlijke douches en toiletten. Daarnaast heb je samen met andere deelnemers een eigen verdiepingsprogramma.

impression image impression image

Eenvoud

Franciscus was een rijke jongeling. Hij groeide op in het gezin van een rijke lakenkoopman en was voorbestemd om in de voetsporen van zijn vader te gaan. Hij streefde riddereer na, roem, een mooi harnas, goed paard en zwaard. En toch, toch koos hij een andere weg. Een leven in eenvoud. Een leven ‘zonder eigendom’. Want niets mocht hem van God afhouden. Hij spiegelt zich aan Jezus, die arm naar deze aarde gekomen was en geen steen had om zijn hoofd neer te leggen. In zijn ‘leven zonder bezit’ voelde hij zich oneindig rijk. Kijkend naar Franciscus’ leven en hoe hij ‘in eenvoud’ en ‘zonder bezit’ leefde, beseffen we hoe ‘armoede’ en ‘rijkdom’ geen kwestie zijn van geld of goed. Er zijn andere invalshoeken die licht werpen op de betekenis van ‘eenvoud’, ‘armoede’ en ‘rijkdom’.

Praktische informatie

Deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdragen varieert en is afhankelijk van het netto-inkomen.
€ 65,- bij een inkomen tot € 1.000,-,
€ 100,- bij en inkomen tot € 1.500,-,
€ 130,- voor hogere inkomens.
De prijzen zijn inclusief overnachting, maaltijden en begeleiding.

Locatie