impression image impression image

Kloosterweekend Eenvoud

Tijdens een kloosterweekend verblijf je in een franciscaans klooster en leef je mee met het ritme van de broeders of zusters. Tussen de gebeden en maaltijden door maak je kennis met, of verdiep je je verder in, het leven van Franciscus en Clara van Assisi.

Van 12-14 mei 2023 organiseren we een themaweekend bij de zusters clarissen in Nijmegen. Themaweekenden zijn bedoeld voor mensen die een kennismakingsweekend hebben gevolgd of via een andere weg al bekend zijn met het leven van Franciscus. Naast het meeleven met de zusters, is er een eigen programma waarin wordt stilgestaan bij het het thema eenvoud.

Franciscus was een rijke jongeling. Hij groeide op in het gezin van een rijke lakenkoopman en was voorbestemd om in de voetsporen van zijn vader te treden. Hij streefde riddereer na, roem, een mooi harnas, goed paard en zwaard. En toch, toch koos hij een andere weg. Een leven in eenvoud. Een leven zonder eigendom. Want niets mocht hem van God afhouden. Hij spiegelt zich aan Jezus, die arm naar deze aarde gekomen was en geen steen had om zijn hoofd neer te leggen. In zijn leven zonder bezit voelde hij zich oneindig rijk. Kijkend naar Franciscus’ leven en hoe hij in eenvoud en zonder bezit leefde, beseffen we hoe armoede en rijkdom geen kwestie zijn van geld of goed. Er zijn andere invalshoeken die licht werpen op de betekenis van eenvoud, armoede en rijkdom.

impression image impression image

Praktische informatie

Deelnemers

Weekenden hebben doorgaans een minimum van 5 en een maximum van 8 deelnemers.

Deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage varieert en is afhankelijk van het netto-inkomen.
€75,- bij een inkomen tot €1250,-
€110,- bij een inkomen tot €1700,-
€140,- voor hogere inkomens.

De prijzen zijn inclusief overnachting, maaltijden en begeleiding.

Locatie

Clarissen ‘De Bron’ Nijmegen, Waterstraat 141, 6541 TE Nijmegen.

Datum en tijden

12-14 mei 2023. De weekenden zijn doorgaans van vrijdagmiddag 17.00 uur tot zondagmiddag uiterlijk 14.30 uur.

Contact en aanmelden

Meer informatie over de kloosterweekenden vind je hier op de website.
Aanmelden of meer informatie: kloosterweekend.nl@gmail.com
Alleen voor informatie: 06-38153049