impression image impression image

Kloosterweekend Schepping

Tijdens een kloosterweekend verblijf je in een franciscaans klooster en leef je mee met het ritme van de broeders of zusters. Tussen de gebeden en maaltijden door maak je kennis met, of verdiep je je verder in, het leven van Franciscus en Clara van Assisi.

Van 31 mei-2 juni 2024 organiseren we een themaweekend Schepping bij de broeders franciscanen in Megen. Themaweekenden zijn bedoeld voor mensen die een kennismakingsweekend hebben gevolgd of via een andere weg al bekend zijn met het leven van Franciscus. Naast het meeleven met de broeders, is er een eigen programma waarin wordt stilgestaan bij het het thema schepping.

Velen denken bij Franciscus van Assisi aan iemand die met dieren sprak. Anderen weten dat hij de schutspatroon van de ecologen is. Maar wie was hij werkelijk en wat betekende natuur en schepping in zijn leven en Godsbesef? Dit weekend staat het Zonnelied (ook wel Loflied der schepselen) centraal.

impression image impression image

Praktische informatie

Deelnemers

Weekenden hebben doorgaans een minimum van 5 en een maximum van 8 deelnemers.

Deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage voor de volledige weekenden, inclusief overnachtingen, maaltijden en begeleiding, bedraagt € 155,-. Indien dit bedrag te hoog is, kan men tegen het gereduceerde bedrag van €80,- deelnemen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het franciscaanse Rietfonds.

Locatie

Franciscanen Megen, Kloosterstraat 6, 5366 BH Megen.

Datum en tijden

31 mei-2 juni 2024. De weekenden zijn doorgaans van vrijdagmiddag 17.00 uur tot zondagmiddag uiterlijk 14.30 uur.

Contact en aanmelden

Meer informatie over de kloosterweekenden vind je hier op de website.
Aanmelden of meer informatie: kloosterweekend.nl@gmail.com
Alleen voor informatie: 06-38153049