impression image impression image

Kloosterweekend Vrede

Tijdens een kloosterweekend verblijf je in een franciscaans klooster en leef je mee met het ritme van de broeders of zusters. Tussen de gebeden en maaltijden door maak je kennis met, of verdiep je je verder in, het leven van Franciscus en Clara van Assisi.

Van 3-5 mei 2024 organiseren we een themaweekend Vrede bij de zusters clarissen in Megen. Themaweekenden zijn bedoeld voor mensen die een kennismakingsweekend hebben gevolgd of via een andere weg al bekend zijn met het leven van Franciscus. Naast het meeleven met de broeders, is er een eigen programma waarin wordt stilgestaan bij het het thema vrede.

De groet 'vrede en alle goeds' is bij uitstek de groet in de franciscaanse wereld. Voor Franciscus was het belangrijk om zijn broeders steeds weer op te roepen om, waar ze ook kwamen, vrede te wensen en uit te stralen. Zo probeerde hij zijn leven - in vallen en opstaan - ook voor te leven. Wat betekent vrede in jouw leven? Hoe is het streven naar vrede, dichtbij en veraf, in deze tijd haalbaar? Waar sta jij nu, en waar wil je naartoe?

impression image impression image

Praktische informatie

Deelnemers

Weekenden hebben doorgaans een minimum van 5 en een maximum van 8 deelnemers.

Deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage voor de volledige weekenden, inclusief overnachtingen, maaltijden en begeleiding, bedraagt € 155,-. Indien dit bedrag te hoog is, kan men tegen het gereduceerde bedrag van €80,- deelnemen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het franciscaanse Rietfonds.

Locatie

Clarissen Megen, Clarastraat 2, 5366 AK Megen.

Datum en tijden

3-5 mei 2024. De weekenden zijn doorgaans van vrijdagmiddag 17.00 uur tot zondagmiddag uiterlijk 14.30 uur.

Contact en aanmelden

Meer informatie over de kloosterweekenden vind je hier op de website.
Aanmelden of meer informatie: kloosterweekend.nl@gmail.com
Alleen voor informatie: 06-38153049