impression image impression image

Bij de Franciscaanse Beweging kun je iedere eerste woensdag van de maand zin aan je lunch geven.

Tijdens lunchbijeenkomsten kun je met anderen op een informele wijze in gesprek over actuele maatschappelijke thema's. Hoe kijk je er tegen aan, hoe ga je er mee om? Het thema is iedere maand anders. Kijk voor het thema van deze maand op Facebook of een paar dagen van te voren hier, in onze agenda.

De lunchbijeenkomsten zijn 'franciscaans', wat praktisch betekent dat je je eigen lunchpakketje meeneemt. De Franciscaanse Beweging zorgt voor koffie en thee.

Thema van 7 november:

Ik wens je vrede en alle goeds voor de keuze die je hebt gemaakt in je leven en de weg die je nu gaat. Maar als je me nodig hebt en je voor andere bemoediging opnieuw naar mij wilt komen, kom dan.
(Vrij naar Brief aan broeder Leo, Geschriften Franciscus)

We maken allemaal keuzes in het leven die voor onze omgeving misschien niet altijd te volgen zijn of misschien wel moeilijk te verwerken. Toch gaan we zelf de weg die we willen gaan en nemen we ook de daarbij behorende verantwoordelijkheden.
Of anderen maken keuzes die jij moeilijk vindt, misschien zou je ze liever willen tegenhouden. Kan dat? Is dat wenselijk? Waarom zou je dat doen?

Locatie