impression image impression image

Iedere eerste woensdag van de maand (m.u.v. augustus) kun je bij de Franciscaanse Beweging zin geven aan je lunch. Met de lunchbijeenkomsten wil de Franciscaanse Beweging mensen de mogelijkheid bieden eens per maand te reflecteren op vragen die zich door actuele ontwikkelingen aandienen. De lunchbijeenkomsten zijn voor iedereen vrij toegankelijk. De thema's worden van tevoren via Facebook en op deze pagina bekendgemaakt worden.

De lunchbijeenkomsten zijn franciscaans van aard. Dat wil zeggen dat iedereen zijn of haar eigen boterhammen meeneemt. De Franciscaanse Beweging zorgt voor koffie & thee.

Het thema van de lunchbijeenkomst van woensdag 6 november is: dankbaarheid.

‘Daarom vraag ik je ondanks je zorgen en beslommeringen die je ondergaat, dat je niet vergeet te loven en te danken.’
Uit de Geschriften van Franciscus: vrij naar Brief aan de bestuurders

 

Dankdag is een eeuwenoude traditie. Al in 1578 besluit de kerk dat er tijdens oorlog en andere rampen massaal gebeden (Biddag) en gedankt (Dankdag) moet worden. Tijdens de industrialisatie krijgt deze dag de officiële titel ‘Dankdag voor Gewas en Arbeid’.

Anno 2018 wordt Dankdag vooral in de protestantse kerk gevierd. Inmiddels danken protestanten niet alleen meer voor de oogst en voor het werk dat ze verricht hebben, maar ook voor de economie, de politiek en persoonlijke aangelegenheden.

Hoe kunnen wij dankbaarheid leren? Gaat het om het tellen van je zegeningen? En wat voor zegeningen tel je eigenlijk om dankbaarder te worden?

 

Wie naar het middaggebed wil in het stadsklooster San Damiano kan aansluiten bij het gebed om 12.10 uur (aanbellen bij de portier op nummer 12).