impression image impression image

Op dinsdag 5 november biedt de Franciscaanse Beweging een dialoogtafel aan in het pas verbouwde Franciscushuis. Ieder jaar worden in verschillende steden in Nederland dialoogtafels georganiseerd tijdens de Week van de dialoog. Dit jaar vindt de Dag van de Dialoog in 's-Hertogenbosch plaats op dinsdag 5 en donderdag 7 november 2019.

De dialoogtafels staan verspreid over verschillende wijken en laten je kennismaken met bijzondere locaties. Iedereen kan deelnemen: jong of oud, man of vrouw, allochtoon of autochtoon, student of gepensioneerd, ambtenaar of kunstenaar, burgemeester of imam. Iedereen is welkom en draagt bij aan de bijzondere variëteit aan de tafel.

Tijdens de dialoog maak je kennis met elkaar, deel je ervaringen, droom je over hoe je dingen graag ziet en kijken we hoe het uitvoerbaar is. Onder leiding van een getrainde gespreksleider ga je in gesprek met zes a zeven andere deelnemers. Vanuit de centrale gedachte “de Kunst van het Samenleven” is het thema dit jaar “Vrijheid”.

De dialoogtafels staan verspreid over heel ’s-Hertogenbosch. De gesprekken duren 2 tot 2,5 uur. Tijdens de dialoog wordt een maaltijd geserveerd. De dialoog start om 18.00 uur en duurt tot 20.30 uur.
Kom aan tafel met onbekenden en wissel ideeën uit! Iedereen is welkom! Deelname is gratis!