impression image impression image

Op zondag 6 mei organiseert de Franciscaanse Beweging een bezinnende wandeltocht in en rondom Burgum. Vertrek is vanuit de St. Martinuskerk, Hillemaweg 35 te Burgum om 11.30 uur. Tijdens deze wandeling staat het jaarthema het Zonnelied van de Franciscaanse Beweging centraal. Aan de hand van een korte, inspirerende tekst wordt er een route van ongeveer 14 kilometer gelopen.

In de genoemde kerk is om 10.00 uur de viering. De deelnemers aan de wandeling zijn van harte uitgenodigd om deze viering bij te wonen. Na afloop van de viering is er een gezamenlijk koffie-/ theedrinken. Om 11.30 uur vertrekken de wandelaars. We lopen voornamelijk langs het water, het is deels een nieuw aangelegd poldergebied. De route gaat door groen richting Garyp en bij Suwald gaan we met de pont over. Daarna lopen we terug naar Burgum. De pont wordt bediend door vrijwilligers.De kosten voor de overtocht zijn 1 euro per persoon, neem dat dus mee.

In 2018 staat het Zonnelied centraal bij de Franciscaanse Beweging, ook wel het Loflied op de Schepselen genoemd. Franciscus schreef het lied aan het eind van zijn leven toen hij ernstig ziek was. Niet geheel opvallend is dat hij niet alleen de mooie aspecten van de schepping bezingt, maar ook aan ziekte en dood een plaats geeft. Een mooi thema om je al wandelend op te bezinnen. Dat doet de Franciscaanse Beweging altijd in groepjes van 6 tot 8 deelnemers, onder leiding van iemand van de Franciscaanse Beweging.

De Franciscaanse Beweging organiseert al vele jaren wandelingen in het hele land. Wandelen met gelijkgestemden rond een bepaald thema geeft een gevoel van verbroedering en rust. Uit veel wandelingen zijn blijvende vriendschappen ontstaan.

Locatie