impression image impression image

Op zondag 17 november organiseert de Franciscaanse Beweging een bezinnende wandeltocht door Doorn. In 2019 is het thema bij de Franciscaanse Beweging ‘in gesprek met’. Ook bij deze wandeling staan ontmoeting en gesprek centraal. Daarbij gaan we uit van ontmoetingen met de deelnemers zelf, maar ook met anderen die we normaal gesproken niet zo snel ontmoeten en met wie we niet zo snel in gesprek gaan.

We starten de wandeling vanuit de Sint Martinuskerk te Doorn. Van daaruit wandelen we een route van 12 km. Halverwege pauzeren we in de historische theetuin van Bartiméus. Bartiméus zet zich in voor slechtziende en blinde mensen. In de tuin werken bewoners van Bartiméus met een visuele en verstandelijke beperking. Zij kweken groenten en kruiden of helpen met allerlei klusjes. De tuin is ook een ontmoetingsplaats voor Bartiméus-bewoners en bezoekers van buiten. Zo komt de buitenwereld naar binnen en ontstaat wederzijds begrip.
Voorafgaand aan de wandeling is er gelegenheid de kerkdienst in de Sint Martinuskerk bij te wonen om 09.30 uur.

De Franciscaanse Beweging (FB) organiseert al vele jaren wandelingen in het hele land. Zij brengt mensen samen die zich aangetrokken voelen tot het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. Kernwaarden van de FB zijn: eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend.