impression image impression image

Na lang overleg tussen verschillende partijen begint de nieuwe vorm rondom het kapucijnenklooster in ’s-Hertogenbosch langzaam vorm te krijgen. Duidelijk is dat er de komende maanden nieuwe bewoners in het klooster trekken van alle drie de orden uit de franciscaanse familie. Zo woont er nu al een viertal franciscanen tussen de kapucijnen. Binnenkort trekken er meer franciscanen in. Later dit jaar of begin volgend jaar zullen er ook clarissen en leden van de derde orde in trekken. Daarmee komt er in het klooster een brede franciscaanse presentie te wonen, die het franciscaanse gedachtengoed actief wil uitdragen de stad in. Twee kapucijnen zullen ook deel uit blijven maken de bewoners groep, zij zullen niet met hun medebroeders meeverhuizen naar Tilburg. Vanuit Tilburg komt er nog een kapucijn naar Den Bosch. Daarmee wonen straks drie kapucijnen in het klooster.

Het pand gaat vanaf 1 augustus, na de sleuteloverdracht, officieel Stadklooster San Damiano heten.

Meer informatie over het klooster en de ontwikkelingen daaromtrent lees je in de nummers 5 (juni) en 6 (juli/ augustus) van het Franciscaans Maandblad.