impression image impression image

Het recept voor de portobello's

Ingrediënten voor vier personen:

4                             portobello’s
1                             ui
100 gram                bulgur
                               olijfolie
2                             (grote) eieren
                               (melk)
                               rozemarijn, tijm, bieslook (naar keuze)
                               zout en peper

Bereiden:
* Verwarm de oven voor op 190 graden.
* Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
* Pel en snipper de ui.
* Snijd de steeltjes uit de portobello’s.
* Verhit een koekenpan en voeg een scheut olijfolie toe.
* Fruit de ui in de olie, voeg na drie minuten de steeltjes van de portobello’s toe en bak die mee tot de steeltjes zacht zijn. Voeg eventueel nog wat olie toe. Laat het geheel vervolgens wat afkoelen. Pureer het geheel met een staafmixer.
* Klop de eieren los. Voeg toe aan het champignon-/uimengsel. Voeg de bulgur toe en meng alles goed. Voeg eventueel een scheutje melk toe om het geheel wat smeuïger te krijgen.
* Voeg kruiden naar keuze toe (rozemarijn, tijm, bieslook,…) en zout en peper naar smaak.
* Wrijf de portobello’s in met olijfolie. Vet een ovenschaal of bakplaat in. Plaats de portobello’s in de schaal/op de plaat.
* Vul de portobello’s met het mengsel.
* Bak de portobello’s 20 minuten in de oven. De portobello’s moeten zacht en het eimengsel gestold zijn.

Dit recept is ook te maken met kastanjechampignons. Reken in dat geval op vier kastanjechampignons per persoon.

Benieuwd naar de overige recepten van het volledige vegetarische kerstdiner? In het Franciscaans Maandblad editie 10 van 2018 leest u hoe u er aan kan komen.