impression image impression image

Verhalen over Franciscus van Assisi

Ilse Brinkman is een van de vertelsters van het Vertelgenootschap in Apeldoorn. Maan­delijks scherpt ze daar haar vertelkunst aan. Ilse is het product van generaties verhalenvertellers en heeft een achtergrond in het onderwijs. Verhalen komen voor haar pas écht tot leven wanneer ze worden verteld.

Ilse heeft tijdens haar leven kennis gemaakt met het verhaal van Franciscus van Assisi. Hiervan heeft ze een vertelling gemaakt. Over wat Franciscus op een dag onderweg naar Assisi, waar jaarmarkt is, beleeft. Over hoe hij zich tot die gebeurtenissen verhoudt en hoe liefdevol en bewogen hij in het leven stond.

Kijk de vertelling terug in drie delen:

Vertelling over het leven van Franciscus - deel 1 
Vertelling over het leven van Franciscus - deel 2
Vertelling over het leven van Franciscus - deel 3