Welkom in de Spiegeltent

De Spiegeltent is een virtuele tent waarin cultuur en ontmoetingen plaatsvinden. We zien attracties en levenskunsten van heel gewone en bijzondere mensen. In mei gaan we dieper in op het thema 'balans: goed voor jou, goed voor mij'.

Wil je een plekje op dit podium (op de website van FB en/of in FM) verwerven; met een verhaal, gedicht, foto, video, kunstwerk, lied of iets heel anders? Stuur je bijdrage naar info@franciscaansebeweging.nl

content-image content-image content-image content-image
impression image impression image

Balans: goed voor jou, goed voor mij

Deze maand staat het verhaal centraal waarin Franciscus zichzelf beschuldigt van smulpaperij. Als een hond met een koord om zijn nek verschijnt hij op een podium voor de burgers, hij bekent dat hij zich tegoed heeft gedaan aan vlees en bouillon. Een harde straf voor zo'n bescheiden daad, denken velen. Maar zijn optreden werkt ook als een spiegel op het publiek. Een goede zorg voor jezelf is belangrijk: leer je eigen grenzen kennen. Maar pakken we soms niet wat groots uit, in die zorg voor onszelf? Wat heb je écht nodig? Wat is goed voor jezelf en wat is goed voor de ander? De wereld om ons heen stelt ons vaak op de proef en brengt ons uit evenwicht. De zoektocht naar de juiste balans is er een die altijd zal doorgaan.

Lees hier het verhaal van Franciscus als smulpaap.

impression image impression image

Op het podium

Christianne van de Wal (68) schrijft haar hele leven al gedichten, waarin vooral de thema's natuur, kleur en licht centraal staan. Ze stuurde ons een van haar gedichten, passend bij het thema van deze maand.

impression image impression image

Ik ben Bernadet van Amstel (geb. 1957) en ik houd me al jaren bezig met Textiele Werkvormen.
Het liefst werk ik met afgedankt textiel, waar ik nieuwe kunstwerken van maak. Bij het maken van die kunstwerken gebruik ik vaak kralen, die verwijzen naar mijn verbondenheid met de Indianen.

Dit doek heet: 'tussen Hemel en Aarde'.
Een mens staat, net zoals een boom, met zijn voeten -wortels- in de grond en zijn hoofd -takken- gericht naar de Hemel. Zo staan wij in Balans op moeder Aarde.

Dit werk is in opdracht gemaakt, de ideeën van de aanvraagster heb ik in dit textiel verwerkt. Ook daarin zoeken we naar een balans: hoe ga ik, op een eigen creatieve manier, om met de ideeën die iemand in een doek wil leggen.

impression image impression image

Kunstwerk: 'Godin met zon en bloemen', door Bernadet van Amstel

Wees geprezen, mijn Heer, om Uw schepsel broeder zon, die voor ons de dag tot dag maakt en met licht en kleur stralend heen wijst naar de bron, die het leven in zijn volheid raakt.

Wees geprezen, mijn Heer, om Uw schepping die ons voedt om de overvloed van moeder Aarde, die de bloemen en kruiden en vruchten groeien doet en wat leeft verhoogt in Waarde.

Uit het Zonnelied van Franciscus

impression image impression image

Studio FB

Muziek in de Spiegeltent! Luister iedere maand naar de nieuwe playlist van Studio FB, met muziek passend bij het thema.

Klik hier voor de playlist via Spotify
Klik hier voor de playlist via YouTube

Zijn er liedjes die je mist in deze muzieklijst, maar wel bij het thema passen?
Aanvullingen zijn meer dan welkom: alles mag!
Laat het ons weten via: info@franciscaansebeweging.nl

Alle afspeellijsten die we online delen blijven beschikbaar en zijn het hele jaar door te beluisteren.

Video block

youtube-play-buton