impression image impression image

La Verna. Een eenzame plek op een heilige berg op 1128m hoogte, te midden van eeuwenoude bossen en grillige rotsformaties in de Toscaanse Apennijnen in Italië.

​Op uitnodiging van graaf Orlandus trok Franciscus van Assisi er zich samen met enkele broeders graag terug om te vasten en te bidden in alle eenvoud. Er zou enkel een hut geweest zijn waar de broeders samen aten, een altaar en enkele cellen. Rond 14 september 1224 beleefde Franciscus er een krachtige mystieke ervaring die hem voor altijd zou tekenen met Christus' wondtekenen.

In het voetspoor van Franciscus laten we 800 jaar later de drukte van de bewoonde wereld en ons dagelijks leven enkele dagen achter. Met een kleine groep trekken we ons als kluizenaars terug op de berg La Verna. Samen houden we halt op deze afgelegen plek om tijd te maken voor gebed en meditatie te midden van de natuur. We volgen het dagritme van het heiligdom en verdiepen ons in het stille, contemplatieve gebed van Franciscus.

Elke dag krijg je in de voor- en namiddag een korte inleiding vanuit de franciscaanse spiritualiteit en een concrete impuls om mee te bidden, te mediteren of in stilte te zijn. Op vaste momenten ontmoeten we elkaar om uit te wisselen. 's Avonds is er ruimte om rustig alleen te zijn of om elkaar te ontmoeten.

Deze reis wordt georganiseerd door TAU, klik hier voor alle informatie over de reis.