impression image impression image

De tweejaarlijkse Franciscaanse tocht naar Assisi dompelt je 14 zomerse dagen onder in een intense ervaring... ​Op stap gaan met een groep onbekenden. Op pelgrimstocht naar wat jou nog vreemd is, spreekt dat je aan? Wil jij wel eens achterlaten wat bekend en vertrouwd is? Durf jij een uitdaging aan? Deze tocht is een mooie uitdaging voor je lichaam én je geest. De tocht van ongeveer 230 km gaat door het prachtige en bergachtige Umbrië. Franciscus van Assisi is er nooit ver weg.

Deze reis laat zich samenvatten in drie elementen: het wandelen door Franciscaans Umbrië, de spirituele zoektocht én het eenvoudig leven.

impression image impression image

Opzet van de reis:

  • 4 stapdagen
  • 1 rustdag in Poggio Bustone
  • 2 stapdagen
  • 1 rustdag in Spoleto
  • 3 stapdagen
  • 2 dagen op verkenning in Assisi

​Iedereen met een goede fysieke conditie die bereid is deze voor vertrek goed te onderhouden en al stappend bij te werken, kan deze tocht aan. Motivatie is erg belangrijk. Echt sjouwen is er niet bij, want de bagage wordt vervoerd en er wordt voor de groep gekookt. Er wordt geslapen in kloostertjes en parochiezaaltjes. Maar de echte liefhebber legt zijn slaapmatje buiten onder de beschutting van de sterren en wordt wakker met het eerste licht.

Praktische informatie

Deelnemers
Er is bij deze reist plaats voor een maximum van 40 deelnemers. Deelnemers zijn minstens 18 jaar oud (16+ welkom als er een ouder is die ook aan de tocht deelneemt).
Kandidaten boven de 60 jaar dienen twee maanden voor vertrek een doktersattest van goede fysieke conditie voor te leggen.

Reisleiding
Deze tocht wordt in de schoot van TAU georganiseerd door een groep gepassioneerde vrijwilligers. Twee minderbroeders-franciscanen vervolledigen de groep. Vanuit een stevige Franciscaans inspiratie en vanuit een geloof in de bevrijdende kracht van het pelgrimeren, stoppen zij allen samen een meer dan stevige portie vrije tijd en vakantiedagen in het voorbereiden en begeleiden van deze pelgrimstocht.

Inschrijven
​Inschrijven voor de editie van 2020 kan op deze website van TAU vanaf zaterdag 11 januari om 13.00 uur 's middags. Ben je op dat moment nog niet zeker van de goedkeuring van jouw verlofaanvraag, dan kan je voorlopig inschrijven maar moet/kan je dit uitdrukkelijk vermelden op je formulier.

Kosten
Deelnameprijs is 925 euro voor studenten en 1.025 euro voor anderen.
In deze prijs is inbegrepen:

  • de vliegtuigreis van Brussel naar Rome en terug met klimaatcompensatie voor de vliegtuigreis (meer info op www.bosplus.be) en de transfers per bus van en terug naar de luchthaven van Rome, samen € 365
  • de 3 overnachtingen op hotel te Assisi half pension (op basis van tweepersoonskamers), samen € 150
  • alle andere kosten die twee weken (€ 410 voor studenten en € 510 voor anderen)