impression image impression image

Deze voettocht van de Franciscaanse Beweging biedt het beste van franciscaans Umbrië. Met aanvang in Stroncone lopen we in 8 dagen naar Assisi. Onderweg doen we verschillende franciscaanse plekken aan. Bijvoorbeeld Greccio, waar Franciscus voor het eerst het kerstfeest vierde, Fonte Colombo, waar hij de regel herschreef en Poggio Bustone, Spoleto, Montefalco en Foligno. Een deel van de tocht zal met de bus afgelegd worden.

We lopen een pelgrimstocht en reizen niet alleen te voet door het landschap, maar proberen ook een innerlijke reis te maken aan de hand van de inspiratie die Franciscus ons aanreikt. Iedere dag zal een thema hebben waar we samen en individueel aan werken. Natuurlijk is er ook voldoende tijd voor gezelligheid.

Praktische informatie

Data
Deze voettocht duurt van 24 april t/m 4 mei 2020.

Groepsgrootte
De reis gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Indien de reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, berichten we dat ruim voor vertrek.

Overnachtingen
De overnachtingen zijn eenvoudig, vaak op slaapzalen die met meerdere personen gedeeld worden. Soms in een hotel, maar er wordt ook in hostels en bij kluizenarijen overnacht.

Bagagevervoer
Tijdens deze voettocht wordt er gezorgd voor bagagevervoer. Je hoeft niet met je eigen bagage te lopen.

Reisleiding
De reis wordt begeleid door Thomas Hontelez. Hij verzorgt al 5 jaar tochten voor de Franciscaanse Beweging.

Kosten
Deze reis kost € 850,-. De prijs is op basis van half pension inclusief pelgrimspaspoort. Verder is inbegrepen het vervoer vanaf het vliegveld naar startlocatie en vanaf Assisi terug naar het vliegveld. Niet bij de prijs inbegrepen is de vliegreis/treinreis naar Italië, lunchkosten en drankjes. Eventuele entrees bij musea en dergelijke zijn ook voor eigen rekening.