impression image impression image

Ook in 2019 bied ik weer het eerste, schitterende deel van de Franciscaanse voetreis aan. Deze bijna twee weken durende tocht is een aanrader voor iedereen die van stevige wandelingen houdt. Ook komen we onderweg steeds in aanraking met Franciscus van Assisi, die wonderlijke heilige, patroon van Italië.
Ook wanneer je helemaal niks hebt met Franciscus durf ik te voorspellen dat hij door mijn verhalen en door alles wat je ziet en ervaart, misschien ook wel voor jou gaat leven. Goed om te weten: de reis is geen religieuze reis! Landschappelijk èn kunst- en cultuur historisch is de tocht ook al een belevenis!
La Verna, het is een grote rotsklomp die Franciscus van een edelman cadeau kreeg - lekker afgelegen en een intens stille plek voor meditatie. Al heel lang staat er een franciscaanse klooster. Wij zijn er te gast. Het was op die plek dat Franciscus op 17 september 1226 de stigmata ontving: de wondtekenen van de gekruisigde Jezus. Voor ons westerlingen, rationeel ingesteld als wij vaak zijn, een wonderlijk iets. En toch, wanneer je geraakt wordt door een boodschap die jou helemaal enthousiast maakt, dan doet dat wat met je. De monniken in het klooster houden sinds de middeleeuwen nog steeds elke dag om 15.00 uur een processie om die vreemde gebeurtenis te herdenken. Wij zijn erbij.
Na La Verna lopen we in 9 dagen naar Assisi, waarbij we schitterende (soms relatief onbekende) steden als Sansepolcro, Pietralunga en Gubbio aandoen en daar genieten van de kunst, de sfeer en de verhalen.

Praktische informatie

Over de reisleider

Ik ben Cor Kuyvenhoven, een enthousiaste en bevlogen verhalenverteller, die een leven lang in het onderwijs heeft gewerkt. Voorts ben ik lid van de Franciscaanse beweging in Nederland, voorzitter van de vereniging Pelgrimswegen naar Rome en ik spreek italiaans. Mijn voettocht naar Rome en de franciscaanse voetreizen, die ik maakte samen met Evelien, mijn vrouw, hebben er toe bijgedragen dat ik zelf deze tochten ben gaan organiseren. We lopen altijd in een kleine groep (max.10 deelnemers). Daardoor is er aandacht voor iedereen en is ook de verscheidenheid gewaarborgd. “Wandelen lost alles op”, zei iemand eens en ik vind dat daar veel waarheid in zit. Wandelend kom je los van je dagelijkse zorgen, je krijgt aandacht voor jezelf, voor de ander en wie weet, voor het hogere, de Ander. Al wandelend raak je meer gericht op ontmoeting en ontstaat vaak verbinding met de ander.

Inschrijven en contact

Contactpersoon: Cor Kuyvenhoven
Naam organistatie: Tevoetisgoed, voet- en pelgrimstochten met meerwaarde
Telefoonnummer: 0113-656502
E-mail: deverbinding@zeelandnet.nl
Website: www.tevoetisgoed.nl