impression image impression image

We beginnen onze tocht in Rieti en bekijken daar de oude binnenstad met de prachtige kerk. Lopend bereiken we Fonte Colombo, dat mooie klooster met dat kleine sfeervolle kapelletje uit Franciscus' tijd. Greccio, met het tegen de bergwand hangende klooster is bekend van de levende kerststal. Onze tocht brengt ons door Stroncone, waar we vast even naar de man met de stijve nek gaan kijken. Een pittige klim wacht ons wanneer we naar Lo Speco, het over het dal uitkijkende klooster bij Narni lopen.
Het landschap wordt vriendelijker, olijfgaarden en akkerland wisselen elkaar af. Farfa heeft veel weg van een klein openluchtmuseum, ook al was het in de middeleeuwen één van de grootste, rijkste en belangrijkste abdijen van Italië. Eindelijk zien we dan in de verte Rome liggen. Niet lang erna lopen we door de buitenwijken om uiteindelijk aan te komen op het immense plein voor de St. Pieter.

Praktische informatie

Over de reisleider

Ik ben Cor Kuyvenhoven, een enthousiaste en bevlogen verhalenverteller, die een leven lang in het onderwijs heeft gewerkt. Voorts ben ik lid van de Franciscaanse beweging in Nederland, voorzitter van de vereniging Pelgrimswegen naar Rome en ik spreek italiaans. Mijn voettocht naar Rome en de franciscaanse voetreizen, die ik maakte samen met Evelien, mijn vrouw, hebben er toe bijgedragen dat ik zelf deze tochten ben gaan organiseren. We lopen altijd in een kleine groep (max.10 deelnemers). Daardoor is er aandacht voor iedereen en is ook de verscheidenheid gewaarborgd. “Wandelen lost alles op”, zei iemand eens en ik vind dat daar veel waarheid in zit. Wandelend kom je los van je dagelijkse zorgen, je krijgt aandacht voor jezelf, voor de ander en wie weet, voor het hogere, de Ander. Al wandelend raak je meer gericht op ontmoeting en ontstaat vaak verbinding met de ander.

Inschrijven en contact

Contactpersoon: Cor Kuyvenhoven
Naam organistatie: Tevoetisgoed, voet- en pelgrimstochten met meerwaarde
Telefoonnummer: 0113-656502
E-mail: deverbinding@zeelandnet.nl
Website: www.tevoetisgoed.nl