impression image impression image

De nieuwe voettocht van de Franciscaanse Beweging biedt het beste van franciscaans Umbrië. Met aanvang in Stroncone lopen we in 9 dagen naar Assisi. Onderweg doen we verschillende franciscaanse plekken aan. Bijvoorbeeld Greccio, waar Franciscus voor het eerst het kerstfeest vierde, Fonte Colombo, waar hij de regel herschreef en Poggio Bustone, Spoleto, Montefalco en Foligno.

We lopen een pelgrimstocht en reizen niet alleen te voet door het landschap, maar proberen ook een innerlijke reis te maken aan de hand van de inspiratie die Franciscus ons aanreikt. Iedere dag zal een thema hebben waar we samen en individueel aan werken. Natuurlijk is er ook voldoende tijd voor gezelligheid.

De reis vindt plaats in juli, de warmste maand in Italië. We zullen vroeg opstaan en proberen in de koelte van de ochtend veel kilometers te maken. Het is niet te voorkomen dat we ook in de middag lopen als de temperatuur de 30 graden aantikt. Wees je ervan bewust dat je een goede conditie moet hebben om onder deze omstandigheden te kunnen lopen.

impression image impression image

Wandelprogramma

DAG 1: Stroncone naar Greccio ( 13 km/ 4,5 uur/ 806m stijgen/ 475m dalen)
DAG 2: Greccio naar Rieti (20 km/ 6 uur/ 194m stijgen/ 486m dalen)
DAG 3: Rieti naar Poggio Bustone (18 km/ 5 uur/ 721m stijgen/ 414m dalen)
DAG 4: Poggio Bustone naar Don Bosco (20 km/ 6 uur/ 965m stijgen/ 600m dalen)
DAG 5: Don Bosco naar Ferentillo ( 15 km/ 5 uur/ 168m stijgen/ 1011m dalen)
DAG 6: Ferentillo naar Monteluco (20 km/ 6 uur /1160m stijgen/ 350m dalen)
DAG 7: Monteluco naar Montefalco (27 km/ 7 uur/ 30m stijgen/ 200m dalen)
DAG 8: Montefalco naar Spello (21 km/ 5 uur/ 192m stijgen/ 372m dalen)
DAG 9: Spello naar Assisi (16 km/ 6 uur/ 981m stijgen/ 826m dalen)

Op maandag 8 juli komen we aan in Stroncone en genieten we samen van de avondmaaltijd. Van 9 juli t/m 17 juli wandelen we van Stroncone tot Assisi. Op donderdag 18 juli verkennen we al wandelend het dal en de stad van Assisi. Vrijdag 19 juli is de laatste echte dag in Italië met ruimte voor vrije besteding voordat we zaterdag 20 juli weer huiswaarts gaan.

Praktische informatie

Groepsgrootte
De reis gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Indien de reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, berichten we dat ruim voor vertrek.

Reisleiding
De reis wordt begeleid door Thomas Hontelez. Hij verzorgt al 4 jaar tochten voor de Franciscaanse Beweging.

Kosten
Deze reis kost € 895,-. De prijs is op basis van half pension inclusief pelgrimspaspoort. Verder is inbegrepen het vervoer vanaf het vliegveld naar startlocatie en vanaf Assisi terug naar het vliegveld. Niet bij de prijs inbegrepen is de vliegreis naar Italië, lunchkosten en drankjes. Eventuele entrees bij musea en dergelijke zijn ook voor eigen rekening.