impression image impression image

Deze reis is volgeboekt, aanmelden is niet meer mogelijk.

 

Van 22 september tot en met 6 oktober organiseert de Franciscaanse Beweging een voettocht van La Verna naar Assisi. Vanuit Chiusi della Verna wordt gelopen naar diverse franciscaanse plekken zoals Monte Casale, Gubbio en Assisi. Het is een pelgrimstocht die door de Apennijnen van La Verna naar de stad van Franciscus leidt, waar men drie dagen verblijft. Klimmend, dalend en overnachtend in een ostello, kluizenarij, eenvoudige B&B of klooster.

Deelname vraagt een goede conditie. Men loopt met eigen rugzak in een groep van max. 8 personen.

impression image impression image

Pelgrimeren met de Franciscaanse Beweging is onderweg zijn met gelijkgestemden. Je krijgt tijdens het lopen de kans even los te komen van je dagelijkste beslommeringen. Je loopt door het gebied waar Franciscus van Assisi zelf ook doorheen liep en komt op plaatsen waar hij zelf ook vaak kwam. Zo ervaar je zijn inspiratie op locatie.

De Franciscaanse Beweging is een toegankelijke beweging. Leden van de vereniging laten zich inspireren door het gedachtegoed van Franciscus van Assisi, maar zijn niet per se kerkelijk betrokken. Ook van deelnemers aan onze tochten verwachten we dat niet. We bieden tijdens onze tochten wel ruimte voor bezinning en een goed gesprek. Iedere dag wordt er een stuk in stilte gelopen en een korte tekst gelezen waarover je kunt reflecteren.

’s Avonds is er tijd en ruimte om van het heerlijke Italiaanse eten te genieten en samen de dag door te nemen.

Praktische informatie

Groepsgrootte
In deze reis is ruimte voor maximaal 8 deelnemers. Indien de reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, berichten we dat ruim voor vertrek.

Reisleiding
Deze tocht wordt begeleid door Hans Luttikholt. Hij begeleidt al jaren toch­ten voor de Franciscaanse Beweging.

Data
Deze reis duurt van vrijdag 22 september t/m vrijdag 6 oktober 2023.

Kosten
De kosten voor deze reis worden hoofdelijk omgeslagen en zullen circa € 850,- zijn. De prijs is op basis van halfpension inclusief pelgrimspaspoort. Niet bij de prijs inbegrepen is de treinreis/vliegreis naar Italië, lunchkosten en drankjes. Eventuele entrees bij musea en dergelijke zijn ook voor eigen rekening.

Aanmelden
Aanmelden is niet meer mogelijk, deze reis is volgeboekt.