impression image impression image

Franciscaanse Stille Retraite

Een franciscaanse stille retraite is bedoeld voor mensen die verlangen naar stilte en naar contact met de Bron van hun leven. Tijdens deze retraiteweek geven we geen conferenties; de stilte staat centraal. Je hebt elke dag een gesprek met een eigen begeleider en je neemt deel aan een dagelijkse themaviering waarin bijbelteksten en teksten van Franciscus en Clara doorklinken. De retraite vindt plaats in een klooster of in een franciscaanse leefgemeenschap en je beweegt mee in het kloosterritme van gebedstijden en (eucharistie)vieringen.

Deelname

Je kunt alleen deelnemen als je je voor de hele week inschrijft. Kun je pas later komen of moet je eerder weg, kijk dan of een andere retraite je beter past.

Het is belangrijk je goed te informeren over wat de retraite inhoudt. Daar kun je meer over te weten komen op de website van de Franciscaanse Stille Retraites: www.stilleretraites.nl. Enkele ervaringen en indrukken van andere retraitanten kunnen je een idee geven hoe een retraite kan werken. Op de site kun je meer te weten komen over de opzet van een retraite, de begeleiders en de verschillen tussen de locaties.

impression image impression image

Praktische informatie

Data: maandag 9 t/m zondag 15 oktober 2023
– € 875,- (A-tarief, is kostendekkend)
– € 675,- (B-tarief voor een bruto-inkomen tussen €1400,- en €1.616,- per maand)
– € 575,- (C-tarief voor een bruto-inkomen tot €1400,- p.m.).
Bij alle bedragen is het inschrijfgeld van €50,- inbegrepen. De eerste aanbetaling is €200.

Locatie: Willibrordusabdij, Abdijlaan 1, 7004 JL Doetinchem.

De stille retraite wordt verzorgd door: Antoinette van Gurp en Kok Klever

Er is ruimte voor 12 deelnemers.

Contact en aanmelden

Vragen over de stille retraites kun je mailen naar infostilleretraites@gmail.com.

Je kunt je aanmelden voor de stille retraite door het aanmeldformulier in te vullen (klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan). Lukt het niet met het aanmeldformulier mail dan naar infostilleretraites@gmail.com. 

Na de aanmelding neemt het team van de stille retraites contact op via e-mail. Je ontvangt spoedig een betaalverzoek om binnen een week een aanbetaling van €200,- te doen inclusief de €50,- inschrijfgeld. Vier weken vóór het begin van de retraite ontvang je een factuur voor het resterende bedrag.