impression image impression image

Franciscaanse stille retraite

Een franciscaanse stille retraite is bedoeld voor mensen die verlangen naar stilte en naar contact met de Bron van hun leven. Tijdens deze retraiteweek geven we geen conferenties; de stilte staat centraal. Je hebt elke dag een gesprek met een eigen begeleider en je neemt deel aan een dagelijkse themaviering waarin bijbelteksten en teksten van Franciscus en Clara doorklinken. De retraite vindt plaats in een klooster of in een franciscaanse leefgemeenschap en je beweegt mee in het kloosterritme van gebedstijden en (eucharistie)vieringen.

Deelname

Je kunt alleen deelnemen als je je voor de hele week inschrijft. Kun je pas later komen of moet je eerder weg, kijk dan of een andere retraite je beter past.

Het is belangrijk je goed te informeren over wat de retraite inhoudt. Daar kun je meer over te weten komen op de website van de Franciscaanse Stille Retraites: www.stilleretraites.nl. Enkele ervaringen en indrukken van andere retraitanten kunnen je een idee geven hoe een retraite kan werken. 

impression image impression image

Praktische informatie

Data: 6 -12 mei 2024

Kosten:
– € 650,- (A-tarief, is kostendekkend)
– € 550,- (B-tarief voor een bruto-inkomen tussen €1400,- en €1.616,- per maand)
– € 450,- (C-tarief voor een bruto-inkomen tot €1400,- p.m.).
Bij alle bedragen is het inschrijfgeld van €50,- inbegrepen. De eerste aanbetaling is €200.

Locatie: Broeders van Huijbergen, Boomstraat 7, 4635 CX Huijbergen

Route: Als je met openbaar vervoer komt reis je naar station Roosendaal, alwaar je met bus 104 (Richting Hoogerheid) in een klein halfuur naar bushalte Siardus Bogaertslaan te Huijbergen reist vanwaar het nog twee minuten lopen is.

Met de auto kun je via Roosendaal rijden (Via A17 of A58) en dan de A58 vervolgen tot afrit 25 (Wouwse Plantage)  waarna je de plantagebaan richting Huijbergen volgt, ofwel via de A4 naar Bergen op Zoom en dan afrit 29 (Bergen op Zoom Zuid) waarna je de Huijbergsebaan richting Huijbergen volgt. Beide routes komen uit op de Weg naar Wouw die overgaat in de Bergse Straat, aan het einde waarvan je rechtsaf de Boomstraat in slaat. 

Contact en aanmelden

Deze retraite is volgeboekt. Om op de wachtlijst gezet te worden, kan een mailtje worden gestuurd naar: infostilleretraites@gmail.com.

Vragen over de stille retraites kun je mailen naar infostilleretraites@gmail.com.

Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan.

Na de aanmelding neemt het team van de stille retraites contact op via e-mail. Je ontvangt spoedig een betaalverzoek om binnen een week een aanbetaling van €200,- te doen inclusief de €50,- inschrijfgeld. Vier weken vóór het begin van de retraite ontvang je een factuur voor het resterende bedrag.