impression image impression image

Rozemarijn van ’t Einde zal tijdens haar Stoutenburglezing vanuit een spirituele achtergrond de noodzaak en haar drijfveren voor actievoeren toelichten. Samen met Rozemarijn willen we je inspireren voor een andere manier van denken en actief zijn.

Rozemarijn is theoloog en criminoloog, dominee en klimaatactivist. Ze schreef het boek ‘Rebelleren voor het leven – een dominee in actie voor klimaatrechtvaardigheid’. Ze sloot zich aan bij Extinction Rebellion en Christian Climate Action en was al vele malen op tv en werd geïnterviewd in landelijke dagbladen.

Wat bezielt een dominee om zich aan te sluiten bij rebellen en activisten? Rozemarijn van ’t Einde neemt ons mee in de wereld van de klimaatbeweging en de acties waaraan ze deelneemt. Ze vertelt over haar ervaringen met politici, blokkades, arrestaties en (sociale) media.

Rozemarijn vertelt vanuit het hart wat een dominee van vlees en bloed, met angsten en zenuwen, pijn en wanhoop, motiveert om in actie te komen. De teloorgang van de planeet met als het moois erop is onacceptabel voor haar. Niets doen is geen optie. Laat wanhoop en lethargie achter je, iets doen helpt! Rozemarijn geeft handvatten voor
lichaam en geest en zet aan tot actie. Omdat het helaas broodnodig is!

Praktische informatie

Datum: 1 oktober 2023
Tijd: 14.30 uur (inloop vanaf 14:00 uur)
Locatie: Fonteinkerk, Robert Kochstraat 4, Amersfoort
Spreker: Rozemarijn van ‘t Einde
Vervoer: kom liefst met de fiets, te voet of met OV
Bijdrage: vrijwillig
Aanmelden: niet nodig

Over de Stoutenburglezing

De Stoutenburglezing is ontstaan vanuit het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg. Een inspirerende spreker
geeft een beschouwende lezing rond gemeenschap, spiritualiteit, milieu en actualiteit. Eerdere lezingen
werden onder meer verzorgd door Hans Achterhuis, Herman Wijffels, Marianne Thieme, Danielle Hirsch en Li
An Phoa.