Franciscaanse Gideonsbende

De Franciscaanse Gideonsbende is een ‘bende’ van mensen die zich actief inzet tegen maatschappelijk onrecht en ongelijkheid in de samenleving. De acties die zij bedenken zijn klein en eenvoudig uit te voeren.

Klik hier meer informatie over de Franciscaanse Gideonsbende.

Lees meer
02 05

Wereldvredekoekjes

Speciaal voor ‘op de koffie komen… is andere koek’ is de Franciscaanse Gideonsbende op zoek gegaan naar koekjes die zo goed smaken dat ze tot vredelievendheid leiden: Wereldvredekoekjes. Maar wanneer mag je koekjes zo noemen? Als het recept de hele wereld over is gegaan? Als de koekjes veganistisch, halal en koosjer zijn? Als de koekjes genoeg suiker hebben om de wereld zoet te houden? Voor deze Wereldvredekoekjes geldt dat allemaal. Dat klinkt heel zoet, maar met een beetje extra zout in het beslag valt dat best mee. En laat dat nou het geheim zijn van Wereldvredekoekjes.

Meer informatie
02 05

Vrede en alle goeds-beker

De beker met opschrift ‘vrede en alle goeds’ kan een ondersteuning zijn in de uitnodiging om bij elkaar op de koffie te komen. Behalve dat ze goed zijn voor de ontmoeting zijn deze bekers ook goed voor moeder aarde, want ze zijn gemaakt van eco-vriendelijk bamboe. De bekers zijn handig voor onderweg en een goed alternatief voor wegwerpbekers. Bij steeds meer kiosken en koffiestands kun je met je eigen beker koffie halen en krijg je er zelfs korting mee.

Meer informatie
20 11

‘WIE IS ALS IK? Ben ik de enige?’ Aandacht voor jonge mantelzorgers

Steeds meer jongeren dragen zorg voor een (psychisch, chronisch of ernstig) ziek, gehandicapt of verslaafd familielid. In Nederland gaat het om één op de vier jongeren. Iedereen die jonger is dan 24 jaar en die (mee)zorgt voor een langdurig (al dan niet psychisch of verslaafd) ziek of gehandicapt gezinslid wordt ‘jonge mantelzorger’ genoemd. Over het algemeen vinden zij de zorg voor hun familielid een vanzelfsprekend iets: ‘wat moet, dat moet’, ‘ik kies er toch zelf voor’, ‘ik doe wat er gedaan moet worden’.

Meer informatie
18 11

Koffie Anders… Niet verkeerd!

‘Je thuis kwijt raken, dakloos worden en op straat geraken is op zich al heel erg, maar als je niet meer als mens gezien wordt, is dat het ergste wat je kan overkomen.’ Mensen kunnen door veel oorzaken op straat komen te staan: schulden, drugs, alcohol, gokken, psychische problemen, ruzie, weglopen, op de vlucht zijn, een verbroken relatie, faillissement etc. Maar ook met een dak boven je hoofd of een slaapadres, heb je nog geen thuis: een plekje waar jezelf mag zijn en waar je gezien wordt zoals je bent.

Meer informatie

Word nu lid van de
Franciscaanse Beweging

Word lid

Word nu vriend van
Vrede en Alle Goeds

Word vriend