impression image impression image

Oisterwijk

De 49e Pinkstervoettocht is dit jaar in Oisterwijk. We logeren in Natuurvriendenhuis ‘Morgenrood’ en kamperen op een gedeelte van het natuurkampeerterrein. De locatie bevindt zich op een bosterrein dat behoort tot beschermd ‘Europees Natura 2000’-gebied. Het groene complex verbindt de Kampina (bos, heide en beekdalen) met de vennen en het bosgebied.

Het bosterrein rondom het huis Morgenrood is voor een deel natuurkampeerterrein met een kampvuurplaats, een speeltuin op het binnenterrein en een voetbalveld.

Het natuurvriendenhuis heeft 35 tweepersoonskamers en 3 slaapkamers met 3 en een kamer met 4 bedden. Op elke verdieping zijn voldoende sanitaire voorzieningen voor gezamenlijk gebruik. De kamers zelf hebben een wastafel met warm en koud water, een tafel en twee stoelen en een kast. Gebruik van bedlinnen is verplicht. Lakens, slopen en handdoeken moeten deelnemers zelf meenemen.

Daarnaast heeft de Franciscaanse Beweging een gedeelte van een natuurkampeerterrein ‘Hulst’ gereserveerd voor enkele kampeerders met tent of kleine caravan of camper. 

impression image impression image

Het Zonnelied leeft in mij!

Het Zonnelied staat centraal tijdens het gehele weekend. Franciscus van Assisi schreef deze tekst op het einde van zijn leven. In deze lofzang bezingt hij de gehele schepping.

Dagelijks zien en horen we in onze eigen omgeving over de aantasting van de aarde, over de uitputting van grondstoffen en over de verontreiniging van de lucht die we inademen, van het water dat we als drinkwater nodig hebben en van de bodem waarop ons voedsel groeit.

Tegelijkertijd is er in toenemende mate aandacht voor de aarde en voor wat zij ons biedt. Er is oog en oor voor de schoonheid van de schepping. Sterker nog: de schepping zit ook in ons, leeft in ons. Genoeg reden om ons via de verhalen van Franciscus te laten raken en ons te verwonderen over het mooie en goede van onze moeder aarde, zuster water, broeder vuur en broeder lucht.

Tijdens de gesprekken onderweg, in de ontmoetingen, bezinningsmomenten, en workshops komt op allerlei manieren het mooie en wonderlijke van de schepping aan bod.

Aarde, water, lucht en vuur
zuiver mij en les mijn dorst
draag mij, adem in mijn ziel
en leef in mij

impression image impression image

Deelname

Tarieven

- Volwassenen (geen lid van de FB): € 125,-
- Leden FB en minima: € 100,-
- Jongvolwassenen en studenten (18 – 30 jaar): € 75,-
- Jongeren (13-17 jaar): € 75,-
- Kinderen 0-12 jaar: € 45,-

* Deelnemers kunnen alleen aan het gehele weekend deelnemen.
* Een aanmelding is pas definitief als de betaling is ontvangen.
* Annuleringskosten: tot 26 april 2018 € 20,- , daarna € 60,-.

Voor kampeerders is er een reductie van € 10,00.
NB Alle kampeerplekken zijn inmiddels bezet.

Er is plek voor 105 personen in totaal. Voor binnenslapers en kampeerders is van toepassing toezegging van plaats/plek op volgorde van aanmelding en betaling.

Aanmelden kan via de webshop.

 

Locatie