impression image impression image

DIT EVENEMENT IS AFGELAST IVM DE ANTI-CORONAMAATREGELEN

Franciscus van Assisi, een bedel monnik uit de 12de eeuw, wordt beschouwd als een voortreffelijk navolger van Christus. Hij maakte de keuze voor leven in eenvoud en armoede. Met daarbij zijn liefde voor heel de schepping en zijn onverwoestbaar optimisme in zijn betrokkenheid op medemensen, weet hij blijvend te inspireren.

Wat kunnen wij leren van Franciscus, in onze tijd van individualisering, van conflicten op grote en kleine schaal, van klimaatcrisis en ingewikkelde zorgen om Moeder Aarde? Kunnen wij vanuit onze beperktheid en eigen kwetsbaarheid putten uit de levenswijsheden van Franciscus? Ons laten inspireren door zijn houding van ontvankelijkheid en rust, zoals dat door klinkt in het Zonnelied? Hoe kunnen wij onze talenten inzetten voor de liefde, de medemens en de natuur? Bij deze vragen wordt stilgestaan door middel van teksten, stiltemomenten en aandacht voor jezelf en de ander.

Karina Aarts is geestelijk begeleider (afgestudeerd aan het Titus Brandsma Instituut, 2016), wat ze combineert met lichaamsgericht werk. Ze heeft een praktijk voor lichaamsbewustwording en geestelijke groei: ‘Luisteren naar lichaam en ziel’ (www.karina-aarts.nl) in Nijmegen waar ze individuele begeleiding geeft. Ook begeleidt ze meditatiegroepen o.a. bij de Clarissen van De Bron (Nijmegen).