impression image impression image

Beste en lieve broeders en zusters,

Dit jaar geen Pinkstervoettocht in de bossen van Bennekom. Laten we samen zingen met woorden die in ons opkomen. Houd moed. Tot volgend jaar in Bennekom! 

De werkgroep Pinkstervoettocht:
Berenice, Blanca, Vera en Kok

impression image impression image

Hoe hoop met veertjes heel de wereld kan besmetten

Het werd ochtend in de weelderige bossen rond het kapelletje van Portiuncula in het dal bij Assisi. De eerste vogels kwetterden en tsjilpten. In de verte lonkten de eerste zonnestralen. Zij vielen op de eerste ontluikende rozen, het was tenslotte eind mei. Om precies te zijn: de morgen van de eerste Pinksterdag. Normaal lag het bos dan vol met vriendelijke bezoekers: de minderbroeders die zich rondom Franciscus verzameld hadden. Bij hun jaarlijkse bijeenkomst sliepen ze zo her en der tussen de bomen. Ingerold tussen bladeren of onder een kleed. Of op een matje, daarom werd hun Pinksterbijeenkomst het ‘Mattenkapittel’ genoemd. Maar dit jaar niets van dit alles...

Lees de rest van dit eenentwintigsteeeuwse Fioretti verhaal hier.

impression image impression image

Zing mee

'Jij geeft mij vleugels en handen vol licht' van Hein Stufkens is wel hét Pinkstervoettocht lied te noemen. Weet jij de tekst en melodie nog?

Jij geeft mij vleugels en handen vol licht
Jij laat mij leven zonder gewicht
Lopen of water of spelen met vuur,
jij maakt mij open ik weet dag nog uur

- Hein Stufkens

In onderstaand filmpje hoor je hoe het liedje ook alweer gaat.

Delen jullie je eigen versie van dit lied ook met ons? Plaats het op Facebook en/of Instagram met de vermelding @vredeenallegoeds. Of mail jouw opname naar info@franciscaansebeweging.nl, dan plaatsen wij het op deze pagina.

impression image impression image

Berenice, Marlijn en Elianne hebben al een versie opgenomen. Klik op de onderstaande audiofragmenten om het lied instrumentaal te horen, als gezongen solo door Marlijn, als instrumentale canon of als gezongen canon door Marlijn en Elianne.

impression image impression image

Maak je eigen duif

De witte duif is een krachtig symbool en de witte duif staat voor liefde en hoop. En dat is wat we hard nodig hebben in deze onzekere tijd. Terwijl het coronavirus ons land beheerst, zijn talloze professionals en vrijwilligers dagelijks in de weer om Nederland draaiende te houden en naar anderen om te kijken.

Speciaal voor hen start het Westfries Museum in samenwerking met knipkunstenaar Eline Janssens de actie ‘Geknipt voor onze helden’. Maar vergeet ook niet jezelf, of de ouderen die alleen wonen of de jonge gezinnen.

impression image impression image

Knip een witte duif uit en hang die duidelijk zichtbaar voor het raam. Knipvoorbeelden zijn te vinden via www.wfm.nl/helden. Daar vind je ook knipvoorbeelden met instructie van knipkunstenaar Eline Janssens. Uiteraard kun je zelf ook een duif ontwerpen. Schrijf op die duif door wie jij, in vuur en vlam, wordt geraakt in deze periode. Met dit gebaar steek je iedereen een hart onder de riem die voor een ander in touw is. Ook kan het een bedankje in het bijzonder zijn.