impression image impression image

In het eeuwenoude stadje Megen staan twee kloosters: een van de zusters Clarissen en een van de broeders Franciscanen. Zij leven hier naar de spiritualiteit van Franciscus en Clara van Assisi. 

In het klooster van de broeders Franciscanen vindt in het Pinksterweekend (18-20 mei a.s.) het weekend ‘Leven in eenvoud’ plaats. En omdat dit themaweekend met Pinksteren is, wordt er vanzelfsprekend naar een verbinding gezocht met dit ‘Feest van de Geest’.

Toelichting op het thema ‘Leven in eenvoud’: Franciscus kwam uit een welgestelde familie. Zijn vader was lakenkoopman en hij was voorbestemd om in de voetsporen van zijn vader te gaan. Hij streefde als jongeling riddereer na, een mooi harnas, goed paard en zwaard. Toch koos hij gaandeweg de weg van ‘leven zonder eigendom’. In navolging van Jezus die hem daarin was voorgegaan. ‘Leven in armoede’ was voor hem rijkdom. Daarin houdt hij ons een spiegel voor waarin we dit weekend mogen kijken.

‘Eenvoud’ is  één van de vier kernwaarden van de franciscaanse spiritualiteit. Aan dit weekend kunnen zes tot acht belangstellenden meedoen. De leiding is in handen van één of begeleiders. Samen leef je mee op het ritme van het klooster, je eet met de broeders aan tafel en doet mee met de meeste gebedstijden. Daarnaast is er een eigen programma.

Je hebt in het klooster heb je een eenvoudige, eigen kamer en gezamenlijke douches en toiletten.

Locatie