impression image impression image

De Franciscaanse Beweging organiseert in 2020 een wandelweekend in het Limburgs heuvelland. Zuid-Limburg bezit in geologisch en landschappelijk opzicht onmiskenbaar een eigen identiteit. Men waant zich al min of meer in het buitenland. De spraak is anders, evenals de huizen. We wandelen langs akkers en weilanden, lopen langs veldkruisen, oude boerderijen, kastelen en mergelgroeves. We mogen genieten van mooie dorpjes en adembenemende uitzichten.

Op zaterdag hebben we als thema ‘Verhalen te over’. Die dag is er een wandeling van 18 km (met de mogelijkheid om 8 km in te korten) langs Mingersborg, Colmont, Kunderberg en Vrouwenheide. Op zondag lopen we 11 km langs een aantal kastelen in de omgeving van Voerendaal en staan we stil bij verhalen die er óók toe doen.

Tijdens de wandelingen en in het weekend maken we gebruik van franciscaanse en Bijbelse verhalen maar ook van verhalen die uit het leven zijn gegrepen. Misschien wel je eigen verhaal?

Het weekend wordt begeleid door Hans van Eck en Mieke Dorssers.

Programma

Vrijdag 4 september
19:00-20:00: Aankomst; er is soep
21:00: Kennismaking en informatie over het weekend. Misschien een korte wandeling over het terrein.


Zaterdag 5 september
08:30: Ontbijt en klaarmaken lunchpakket
09:30: Inleiding op thema: ‘Verhalen te over’
10:00: Vertrek wandeling
12:00: Lunch onderweg
15:00: Aankomst ‘Het Koetshuis’
17:00: Gezamenlijk koken
18:00: Maaltijd en afwas
21:00: Avondprogramma


Zondag 6 september
08:30: Ontbijt
09:30: Inleiding op thema: verhalen die er óók toe doen
10:00: Vertrek wandeling
14:00: Terugkomst met soep en brood
16:00: Afsluitend moment
16:30: Opruimen en vertrek naar huis

Praktische informatie

Groepsgrootte 
Er is plek voor maximaal 14 personen: 6-8 personen in meerpersoonskamers in het Koetshuis en 6 eenpersoonskamers in de Villa. Er is plaats in volgorde van aanmelding. U krijgt na aanmelding bericht of er plek is.

NB: VANAF NU GELDT EEN RESERVELIJST

Overnachting
We verblijven op het terrein van Nivonhuis Eikhold. We gebruiken de accommodatie ‘het Koetshuis’ en we hebben ook enkele kamers in ‘de Villa’ gereserveerd. De Villa en het Koetshuis liggen aan de rand van Heerlen. De Villa is omgeven door een grote parkachtige tuin. Het Koetshuis ligt vrij en sfeervol aan de rand van het terrein.

Meenemen
Neem zelf mee: een hoeslaken, dekbedovertrek en kussensloop. Denk verder aan goede wandelkleding en -schoenen, iets om onderweg op te kunnen zitten, een lunchtrommeltje en drinkflesje voor onderweg.
Verder kan het handig zijn regenkleding mee te nemen en wat kleingeld op zak te hebben voor drankjes onderweg en op de overnachtingsplek.

Kosten
€ 120,- (inclusief maaltijden). Voor eenpersoonskamers geldt een toeslag van € 20,- . FB-leden ontvangen € 10,- korting.
Niet inbegrepen zijn de consumpties onderweg en de drankjes in het verblijf. Drankjes zijn te verkrijgen voor € 1,50 (bier en wijn) en € 1,- (fris).

Annulering tot 2 weken van tevoren: 75% terugbetaling, tot 1 week van tevoren 25% van het totaal.

Na betaling is aanmelding definitief. Maak het bedrag over op rekening NL95 TRIO 019.83.68.275 o.v.v. WWHFB 2020.

impression image impression image

Locatie

De accomodatie is goed met de bus te bereiken vanaf station Heerlen. Iedere tien minuten vertrekt daar een bus richting het Nivonhuis, halte Pijnsweg.