impression image impression image

Wanneer we op pad zijn, komen we altijd wel iemand tegen. Die personen kiezen we niet uit, ze komen op ons pad en lopen zomaar een stukje mee. We geven aan elkaar door wat we van belang vinden, als een soort ongeschreven testament of wijze van leven. Dat wat we doorgeven heeft te maken met onze eigen diepste bron: het  vuur dat in ons brandt, dat ons op de been houdt, warm houdt en telkens weer aanwakkert en aanstuurt om te handelen en op weg te blijven.

Franciscus heeft, zoals vele pelgrims, een rugzak. Wij dragen dagelijks ook heel wat mee. Door op weg te gaan en afstand te nemen van de dagelijkse situatie ontstaat er ruimte en openheid om te ontdekken wat er echt toe doet. Betrokkenheid bijvoorbeeld, broeder- en zusterschap, eenvoud en vredelievendheid. Soms voelen we ons uitgedaagd door wat we tegenkomen. Daarna trekken we verrijkt en vreugdevol verder.

Je wordt uitgenodigd om mee op pad te gaan. Hoe? Franciscus leeft een week met je mee. Je ontvangt voor circa één week een rugzak met daarin een kleine Franciscus, een notitieboekje en een waaier met franciscaanse uitspraken. Zo verblijft Franciscus als gast en pelgrim bij jou. Hij nodigt je uit om gastvrij te zijn en te luisteren naar zijn verhaal en vraagt op zijn beurt naar wie jij bent, wat jouw vuur is, wat jouw ervaringen zijn, hoe het vuur bij jou brandt en wat jou verder helpt om op weg te blijven.

Met Franciscus op pad

Openstaan voor wat de weg je brengt

Een vreugdevolle route

voor de weg naar binnen

impression image impression image

Praktische informatie

Franciscus blijft circa één week bij je te gast. Zodra Franciscus bij jou arriveert, word je vriendelijk verzocht zijn nieuwe verblijfplek door te geven aan het Dienstencentrum van de Franciscaanse Beweging.

In de week dat Franciscus bij je te gast is mag je in het notitieboekje één pagina vullen met jouw antwoord op de vraag Wat d(r)aag jij uit? Welke franciscaanse verhalen en waarden raken je, waar voel jij je door uitgedaagd, wat wil jij in jezelf uitdagen en wat wil je uitdragen? Je mag je laten inspireren door de waaier met franciscaanse uitspraken en kort je ervaringen, of misschien juist vragen, delen in het notitieboekje. Als een gesprek met Franciscus.

We vragen je één of meerdere foto’s van Franciscus te maken terwijl hij onderweg is. Bijvoorbeeld bij een plaats- of straatnaambord. Stuur deze foto(‘s) naar ons op, zo kan iedereen de tocht van Franciscus volgen via onze social-mediakanalen. Wil je daarbij ook alvast iets delen uit je notitieboekbijdrage? Graag! Zo kunnen we elkaar onderweg inspireren.

Na een week mag je Franciscus weer op weg helpen: geef de rugzak door. Het Dienstencentrum van de FB vervult daarin een coördinerende en ondersteunende rol.

Aanmelden

Mag Franciscus bij jou komen logeren? Stuur dan een mailtje naar info@franciscaansebeweging.nl