impression image impression image

HET MAXIMAAL AANTAL DEELNEMERS VOOR DE WANDELING IS BEREIKT - U KUNT ZICH NOG OP DE RESERVELIJST LATEN PLAATSEN

Op zaterdag 28 juli organiseert de Franciscaanse Beweging een 'Midzomerstadswandeling' in Maastricht. Centraal tijdens de stadswandeling staat de eeuwenoude geschiedenis van de franciscanen in Maastricht. Onder de bevlogen
en kundige leiding van br. Bert Tilmans ofmconv, lopen we op ons gemak door de stad. Het tempo ligt niet zo hoog, dus ook mensen zonder bijzonder goede wandelconditie kunnen mee.


De eerste franciscanen in Nederland vestigden zich in 1234 al in Maastricht. 200 jaar later moesten ze na het Verraad van Maastricht de stad verlaten. Rond 1700 mochten ze zich opnieuw in de stad vestigen, om er niet veel later weer uit gestuurd te worden. Beide kloosterpanden zijn nog terug te vinden in de stad.


Ook de observanten en de kapucijnen hebben hun weg in Maastricht gevonden, en ook die panden zullen we tijdens onze wandeling aandoen. Onderweg zullen we onvermijdelijk ook andere historische bezienswaardigheden passeren. Zo wordt het hele franciscaanse verhaal verteld en verweven met de geschiedenis van Maastricht.

Natuurlijk doen we de verschillende (oude) franciscaanse kerken aan, bezoeken we Onze Lieve Vrouwe Sterre der Zee, lopen we over de oude vestingswallen en staan we stil bij andere historische noemenswaardigheden. Tussen de middag lunchen we ergens in de stad. Dat doen we op eigen gelegenheid. Je kunt er dus voor kiezen een lunchpakketje mee te nemen, of ergens op een terras wat te eten. We sluiten de dag gezellig gezamenlijk af in een cafeetje of op het terras, maar net hoe het weer is.

impression image impression image

Programma

11.00 uur: Verzamelen op station Maastricht
11.10 uur: Aanvang wandeling
12.30 uur: Lunch
13.15 uur: Vervolg wandeling
15.00 uur: Einde wandeling/ afsluitend drankje in café

Datum: zaterdag 28 juli 2018
Kosten: € 5,- (€ 3,50 voor FB-leden) ter plekke contant te voldoen.
Lunch: Op eigen kosten en gelegenheid.
Afsluiting: Drankje op eigen kosten.
Aanmelden: info@franciscaansebeweging.nl of 073-6131340

Het maximum aantal deelnemers van 18 is bereikt - u kunt zich nog op de reservelijst laten plaatsen.

Locatie