impression image impression image

Deze wandeling  van ongeveer 8 km brengt je in en rondom Epen. Epen heeft een tal van bronnen en bronbeken. De naam “Epen’ stamt af van het germaanse woord ‘apa’, dat water betekent. Je ziet prachtige vergezichten in het heuvelachtige landschap. Bovendien is er in Epen een bijzondere bloem te vinden die je in de rest van Nederland niet zult aantreffen: het zinkviooltje.

De route:
Vanaf de parkeerplaats ga je naar de Terpoortenerkerkpad. Horeca is alleen in het begin of aan het einde van de route. Je passeert de molen bij de Geul. De Geul heeft in Zuid-Limburg een groot dal uitgesleten. De weilanden zijn er door hagen van elkaar gescheiden. En je loopt door de wei via doordraaihekjes, ook wel stegels of 'stegelkes' genoemd. Onderweg zie je de 16e eeuwse vakwerkhuisjes, heggen en houtwallen (leefgebied van reeën en ransuilen) en hoogstamfruitbomen.

Je loopt langs het Bovenste Bos. Het bos ligt ten zuidwesten van Epen, voorbij Terziet, tegen de Belgische grens. En langs het bos keren we terug naar Epen.

Download de routekaart hier.

content image content image
content image content image