impression image impression image

Het ontmoetingscafé is dé plek waar nieuwe en ervaren Nederlanders elkaar kunnen ontmoeten. Leer elkaar kennen en help elkaar met het leren van de taal en culturele gebruiken. Het ontmoetingscafé is iedere woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur geopend.

Voor nieuwe Nederlanders

Ben je net in Nederland en heb je al wat taallessen gevolgd, maar wil je graag meer oefenen met je Nederlands? En wil je graag in contact komen met mensen die al wat langer in Nederland wonen? Bezoek dan eens het Ontmoetingscafé in het Franciscushuis.

In het Ontmoetingscafé kun je iedere woensdagochtend terecht voor een kopje koffie of thee en een praatje. Je kunt gewoon binnenlopen en weer weggaan wanneer je wilt. Geen verplichtingen dus, maar wel gezelligheid.

 

Voor ervaren Nederlanders

Ook als je al wat langer in Nederland woont (bijvoorbeeld je hele leven) ben je van harte welkom. Jij weet als geen ander hoe de Nederlandse cultuur in elkaar zit en hoe de samenleving werkt. Dat is waardevolle informatie voor iemand die net in Nederland is aangekomen. In het Ontmoetingscafé kun je die ervaring delen met nieuwe Nederlanders. Op een laagdrempelige en toegankelijke manier, zonder verplichtingen. Je kunt er een gezellig praatje met nieuwe Nederlanders maken en ze tegelijkertijd ondersteunen in het leren van de taal en het begrijpen van de Nederlandse cultuur.

We kijken uit naar je bezoek!

Het ontmoetingscafé vindt plaats in 'franciscaanse stijl’; eenvoudig en laagdrempelig. Er is koffie en thee, en wat lekkers. Iedereen is gelijkwaardig en welkom. Van te voren aanmelden hoeft niet, je kunt gewoon binnenlopen. De gastheren en –vrouwen vangen je op.

Het Franciscushuis is dus iedere woensdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur geopend voor een gezellig praatje en een lekker kopje koffie. Mogen we ook jou begroeten?

content-image content-image content-image content-image

Praktische informatie

Datum en tijd: Iedere woensdag van 10.00 tot 12.00 uur
Locatie: Franciscushuis, Van der Does de Willeboissingel 11, 5211 CA ’s-Hertogenbosch
Kosten: Vrijwillige bijdrage
Meer informatie: info@franciscaansebeweging.nl of 073-6131340