impression image impression image

Platformoverleg dinsdagavond 21 juni

Het Platform staat voor onderlinge betrokkenheid: ontmoeting en het vieren van verbondenheid.

Het verenigingsbestuur nodigt leden van werkgroepen en commissies en leden van de Franciscaanse Beweging uit voor het Platformoverleg. Belangstellenden zijn ook welkom.

Programma

17.30 uur        Eucharistieviering: mogelijkheid tot het bijwonen van de viering in de kerk van Stadsklooster San Damiano. 

18.20 uur        Maaltijd-estafette rondom vreugde en verbondenheid: eenvoudige eenpansmaaltijd met een verhaal over vreugde.

19.20 uur        Inleiding: ‘Een andere manier van kijken’ door Willem Marie Speelman, hoogleraar Franciscaans Studiecentrum (FSC).

Altijd en overal worden we geconfronteerd met onvrede, geweld, onrecht, misbruik en uitbuiting. Hoe kunnen we als franciscaanse mensen hiermee omgaan? En wat doet machteloosheid met ons? We moeten problemen niet ontkennen, maar we kunnen wel op een andere manier naar de wereld kijken, met perspectief op harmonie. (Het FSC houdt hierover een online bijeenkomst op 23 en 24 juni.)

19.40 uur        Vreugde: het vieren van onze verbondenheid - over 25 jaar FB en de ontwikkelingen op het gebied van PR door Melissa Schilderink, PR-medewerker en religiewetenschapper.

19.50 uur        Vanuit het verenigingsbestuur: ontwikkelingen waarover we met elkaar van gedachten willen wisselen.

20.00 uur        Nieuws vanuit werkgroepen en leden.

20.30 uur        Afsluitend moment.

Aanmelden

Via info@franciscaansebeweging.nl of 073-6131340.

Locatie

Franciscushuis, Van der Does de Willeboissingel 11, ‘s-Hertogenbosch