impression image impression image

Verhalen en poëzie

In het kader van de ontmoeting van Franciscus en de sultan 800 jaar geleden organiseert de Franciscaanse Beweging een middag over verhalen en poëzie. In de ontmoeting van Franciscus met de sultan ontstaat er bij beide mensen een groot respect voor elkaar. Dat is wat er kan gebeuren in een ontmoeting. Geen praten over elkaar, maar elkaar nader leren kennen. Vaak horen we over elkaar, via de media die slechts alleen de meest spectaculaire gebeurtenissen voor het voetlicht brengt. Het creëert angst en mogelijke vooroordelen en brengt ons niet dichter tot een wederzijds respect of goed willen verstaan. Maar daar waar mensen elkaar willen ontmoeten, waar mensen zich laten meevoeren in de poëzie en het verhaal, komen ze dichter tot elkaar en worden ze dichter tot zichzelf gebracht.
In verhalen herkennen we iets van onszelf en daarmee ook van de ander.

impression image impression image

Programma

13.30 Ontvangst met koffie en thee (consumpties voor eigen rekening)
14.00 Woord van welkom
14.05 Inleiding door Peter Vermaat
14.15 Verhalen verbinden
15.00 Pauze
15.15 Interactieve libretto-lezing
16.15 1001 windmolens: verhalen met muzikale ondersteuning
16.50 Afsluiting van de middag

Gasten: Peter Vermaat, Mustafa Bulut, Rahim Biglari en Aldo de Vos

 

Boekenstand

Tijdens de middag is er een kleine
boekenstand van de Franciscaanse Beweging
met uitgaven over de ontmoeting van Franciscus
met de sultan.

Routebeschrijving

Lopend

Vanaf station ’s-Hertogenbosch kunt u in een ruim kwartier naar Bij Katrien wandelen. Vanaf het station neemt u de Stationsweg en de brug over de Dommel richting de Visstraat. Op de hoek van de Visstraat, bij de Bagels&Beans gaat u rechts over de Hooge Steenweg naar de Markt. Houdt links aan op de markt. Vervolg uw weg naar de Hinthamerstraat. Bij de elfde straat links slaat u af naar de Schilderstraat. Aan uw linkerhand vindt u Bij Katrien op nummer 33. De precieze routebeschrijving vindt u hier.

Met de bus

Voor wie slecht ter been is of niet ver wil lopen, is er een gratis Hop-on Hop-off stadsbus beschikbaar. Deze bus vertrekt 3 à 4 keer per uur en vertrekt vanaf het centraal station bij de blauwe banken. Als u uitstapt bij het Jeroen Bosch Art Center steekt u de Hinthamerstraat over naar de Schilderstraat. Op nummer 33 vindt u Bij Katrien. Let op: De bussen vertrekken ca. elke 15 minuten en kunnen slechts 8 personen per keer vervoeren. Er is echter geen vaste dienstregeling van de Hop-on Hop-off stadsbus beschikbaar. Zorg dat u op tijd bent. Meer informatie over de stadsbus en zijn route vindt u hier.

Locatie Bij Katrien