impression image impression image

Op je lijf geschreven

Tatoeages, piercings en gouden tanden: ooit waren die het domein van zeelui, criminelen en ondergeprivilegieerden, maar tegenwoordig zijn lichaamsversiering en -verfraaiing mainstream geworden. Cultuurtheoloog Frank Bosman heeft een stelling: het is begonnen bij de stigmata van Franciscus!

Dit jaar is het 800 jaar geleden dat Franciscus op de berg La Verna de stigmata ontving. Het is een episode uit zijn leven waar niet alleen Franciscus zélf, maar ook mensen vandaag de dag mee worstelen. Want wat betekent het nu eigenlijk? Dit betekenisvolle verhaal zet ons via verschillende invalshoeken aan het denken. Dit jaar staat het thema ‘Op je lijf geschreven’ dan ook centraal bij de Franciscaanse Beweging. Tijdens de studiedag op 16 maart zullen we het thema nader verkennen aan de hand van boeiende lezingen en praktische workshops.

Na de lezing van Frank Bosman neemt Willem Marie Speelman ons via een lezing mee in het verhaal van Franciscus en de drie gezellen. Met welke wonden die niet overgaan zal jij worden getekend?

Ten slotte gaan we onder begeleiding van Peter Vermaat, Henry Vermeulen en Mieke Dorssers in workshops verder op ontdekking.

Praktische informatie

Datum: 16 maart 2024
Tijd: 13.00 tot 17.00 uur
Locatie: Franciscushuis, Van der Does de Willeboissingel 11, ’s-Hertogenbosch
Kosten: € 25,- (FB-leden € 21,50, via het Rietfonds gratis)
Aanmelden: klik hier

Programma

13.00: inloop
13.30: woord van welkom
13.35: inleiding door Frank Bosman
14.30: pauze
14.45: inleiding door Willem Marie Speelman
15.45: pauze
16.00: eerste ronde workshops
16.30: tweede ronde workshops
17.00: afsluiting