impression image impression image

Op zaterdag 28 mei 2022 speelt Peter Vermaat zijn voorstelling: Titus, held of heilige? Een theatrale en poëtische vertelling over het leven van Titus Brandsma.

Het gebeurt niet elke dag, dat een Friese boerenzoon heilig wordt verklaard. Het is de eerste keer na 2000 jaar op 15 mei 2022. Niet iedereen zal weten wat Titus Brandsma heeft bezield en hoe hij heeft geleefd. In een anderhalf uur durende theatervoorstelling met levensgrote poppen en muziek vertelt Peter Vermaat het levensverhaal van Titus Brandsma. In 1881 geboren op een boerderij in Ugoklooster (bij Bolsward), werd hij in 1942 te Dachau met een injectie om het leven gebracht. Het is het verhaal van een kwetsbaar mens die overeind bleef te midden van het oorlogsgeweld. De geschiedenis van een praktisch ingestelde mysticus die oog had voor mensen in crisissituaties. De kroniek van een geleerde die journalisten motiveerde niet te buigen voor de naziterreur. Deze houding leidde tot zijn dood, maar is inspirerend tot op de dag van vandaag. In de voorstelling vertelt Peter Vermaat het levensverhaal van deze religieus bewogen man.

Peter Vermaat is dichter-verteller, poppenspeler-theatermaker. In deze voorstelling visualiseert hij zijn verhaal met karakteristieke poppen en objecten.

Praktische informatie

Waar: Kloosterkerk Stadsklooster San Damiano, Van der Does de Willeboissingel 12, ’s-Hertogenbosch
Wanneer: Zaterdag 28 mei 2022 om 15.00 uur.
Prijs: € 12,50   
Reservering: franciscushuis@minderbroedersfranciscanen.net