impression image impression image

Op zondag 11 juli organiseert de Franciscaanse Beweging een bezinnende wandeltocht door Bedum. Ook in 2021 staan verhalen centraal bij de Franciscaanse Beweging. Door een verhaal te vertellen kunnen we ons inleven in de personages en gebeurtenissen en nemen we een kijkje in een andere, voor ons misschien wel onbekende wereld.

Bedum, gelegen in het Centrale Woldgebied, is rond de 10e eeuw ontstaan en ligt ongeveer 11 km ten noordoosten van de stad Groningen. Het dorp ligt aan de rand van het aardbevingsgebied, waardoor het ook schade heeft opgelopen. De huidige hervormde Walfridus kerk werd in de 11e eeuw gesticht als bedevaartkerk van Sint Walfridus. De romaanse toren van de kerk staat schever dan die van Pisa, vandaar ook de bijnaam De Scheve Toren. We lopen rond Bedum door het open landschap, waar de elementen vrij spel hebben.

De Franciscaanse Beweging (FB) organiseert al vele jaren wandelingen in het hele land. Zij brengt mensen samen die zich aangetrokken voelen tot het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. Kernwaarden van de FB zijn: eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend.

impression image impression image

Praktische informatie

Locatie vertrek: wordt nog bekend gemaakt.

Bedum is per Arriva trein bereikbaar vanuit Delfzijl en Groningen. Vanaf station is het ongeveer 10 minuten lopen naar de kerk.

Vertrek: 11:15 uur
Terug: 15:30 uur

Voor iedereen is er koffie en thee voor vertrek en bij aankomst.
Mail voor meer informatie naar info@franciscaansebeweging.nl