impression image impression image

Op zondag 8 november organiseert de Franciscaanse Beweging een bezinnende wandeltocht door het Leudal, een gebied ten westen van de Maas in Middel-Limburg. Vertrek is vanuit de Vlindertuin, Sint Antoniusstraat 45, 6093 GB Heythuysen. Tijdens deze wandeling staat het jaarthema van de Franciscaanse Beweging 'Verhalen' centraal.

De wandeling is ongeveer 14 km lang. Door het natuurgebied van het Leudal stroomt de Tungelroyse Beek, lokaal de Leubeek genoemd.Er is een afwisseling van natte en droge bossen. Je wandelt er door prachtige beekdalen, langs bosvennen en landduinen. Onderweg komen we de Leumolen tegen, een watermolen aan de Leubeek. Deze dateert officieel van 1558, maar is vermoedelijk een paar eeuwen ouder. Ook komen we langs een bezoekerscentrum en het Kloosterhof Elisabeth.

Voorafgaand aan de wandeling is er gelegenheid de kerkdienst in de Nicolaaskerk bij te wonen om 10.00 uur (H. Nicolaaskerk, Dorpsstraat 120, 6093 ED Heythuysen).

De Franciscaanse Beweging organiseert al vele jaren wandelingen in het hele land waarbij ontmoeting, verbinding en bezinning voorop staan. 

Locatie