impression image impression image

Op zondag 7 oktober organiseert de Franciscaanse Beweging een bezinnende wandeltocht in en rondom 's-Hertogenbosch. Vertrek is vanuit het Franicscushuis aan de Van der Does de Willeboissingel 11 om 12.30 uur. Tijdens deze wandeling staat het jaarthema het Zonnelied van de Franciscaanse Beweging centraal, deze keer met speciale aandacht voor zuster dood. Aan de hand van een korte, inspirerende tekst wordt er een route van ongeveer 8 kilometer gelopen.

Thema: zuster dood

In de kerk van Stadsklooster San Damiano (voormalig kapucijnenkerk) is om 10.30 uur een viering. De deelnemers aan de wandeling zijn van harte uitgenodigd om deze viering bij te wonen. Na afloop van de viering is er een gezamenlijk koffie-/ theedrinken. Om 12.30 uur vertrekken de wandelaars. We lopen vanuit het Franciscushuis langs de Dommel richting natuurgebied de Bossche Broek. Daar lopen we door weiden, langs water en door bossen. Steeds met uitzicht op de stad en de daarbovenuit stekende torens van de Sint Jan.

In 2018 staat het Zonnelied centraal bij de Franciscaanse Beweging, ook wel het Loflied op de Schepselen genoemd. Franciscus schreef het lied aan het eind van zijn leven toen hij ernstig ziek was. Niet geheel opvallend is dat hij niet alleen de mooie aspecten van de schepping bezingt, maar ook aan ziekte en dood een plaats geeft. Een mooi thema om je al wandelend op te bezinnen. Dat doet de Franciscaanse Beweging altijd in groepjes van 6 tot 8 deelnemers, onder leiding van iemand van de Franciscaanse Beweging.

De Franciscaanse Beweging organiseert al vele jaren wandelingen in het hele land. Wandelen met gelijkgestemden rond een bepaald thema geeft een gevoel van verbroedering en rust. Uit veel wandelingen zijn blijvende vriendschappen ontstaan.