impression image impression image

Op zondag 23 juni organiseert de Franciscaanse Beweging een bezinnende wandeltocht op Wieringen. In 2019 is het thema bij de Franciscaanse Beweging ‘in gesprek met’. Ook bij deze wandeling staan ontmoeting en gesprek centraal. Daarbij gaan we uit van ontmoetingen met de deelnemers zelf, maar ook met anderen die we normaal gesproken niet zo snel ontmoeten en met wie we niet zo snel in gesprek gaan.

Soms heb je een beeld van iets of iemand dat toch niet helemaal klopt. Zo lijkt Wieringen op een eiland, maar het is het niet: Wieringen is zonder veerpont te bereiken.
Laat je in de ontmoeting met dit geheime eiland verrassen door de uitzichten over het Balgzand en het Amstelmeer. De kronkelige wierdijkjes en de uitgestrekte velden van de Wieringermeerpolder maken de wandeling van ongeveer 13 km op Wieringen compleet. Lekker uitwaaien op de wadden, maar dan op het vaste land.
Voorafgaand aan de wandeling is er gelegenheid de kerkdienst in de Hippolytuskerk bij te wonen om 09.30 uur. 

De Franciscaanse Beweging (FB) organiseert al vele jaren wandelingen in het hele land. Zij brengt mensen samen die zich aangetrokken voelen tot het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. Kernwaarden van de FB zijn: eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend.

impression image impression image

Routebeschrijving

Openbaar vervoer

Ieder uur vertrekt vanaf station Den Helder buslijn 135 (Conexxion) richting Hoorn. Stap uit bij halte Hippolytushoef. Vanaf hier is het ongeveer 10 minuten lopen naar de kerk. Parallel aan de weg die de bus neemt, leidt een voetgangerstunneltje onder de weg rechtstreeks naar de Hippolytuskerk. De niet te missen kerktoren wijst verder de weg.
De eerste bus richting Hippolytushoef vertrekt om 08:47 uur.

Auto

Wie met de auto komt, kan parkeren op de parkeerplaats rond de kerk. Bij vieringen is deze parkeerplaats vaak vol. Dan kan elders in het dorp geparkeerd worden.