impression image impression image

Op zondag 29 september organiseert de Franciscaanse Beweging een bezinnende wandeltocht in Zundert. In 2019 is het thema bij de Franciscaanse Beweging ‘in gesprek met’. Ook bij deze wandeling staan ontmoeting en gesprek centraal. Daarbij gaan we uit van ontmoetingen met de deelnemers zelf, maar ook met anderen die we normaal gesproken niet zo snel ontmoeten en met wie we niet zo snel in gesprek gaan.

We starten de wandeling vanuit de Van Goghkerk, de kerk waar destijds de vader van Vincent van Gogh voorging, en wandelen door de landelijke omgeving van Zundert. Zo komen we langs natuurgebied de Kievitsmoeren waar vroeger turf werd gewonnen en bezoeken we de kerk van de trappistenabdij Maria Toevlucht. Deze wandeling met ontmoetingen met de geschiedenis en met het religieus leven is ongeveer 13 km.
Voorafgaand aan de wandeling is er gelegenheid de kerkdienst in de Van Goghkerk bij te wonen om 10.00 uur. 

De Franciscaanse Beweging (FB) organiseert al vele jaren wandelingen in het hele land. Zij brengt mensen samen die zich aangetrokken voelen tot het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. Kernwaarden van de FB zijn: eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend.

Openbaar vervoer

Neem vanaf station Breda Arriva buslijn 115 richting Zundert. Stap uit bij de halte Passtoorsstraat in Zundert.
Vanaf daar is het ongeveer 5 minuten lopen naar de kerk: Sla het Nassauplein in, sla aan het eind linksaf om op het Nassauplein te blijven. Steek de Bredaseweg over naar de Meirseweg. Sla de eerste linksaf naar de Auvers sur Oise-straat. Je vindt de kerk aan je rechterhand.

De eerste bus richting Zundert vetrekt om 09:42uur vanaf station Breda

Auto

Wie met de auto komt, kan parkeren in de buurt van het van Gogh kerkje.

Locatie