impression image impression image

Milieubescherming en sociale rechtvaardigheid zijn de schakels en hoekstenen voor vrede in Europa en in de wereld. Het zomerkamp “Laudato sí Encounter” nodigt je uit voor een internationaal franciscaans evenement, waarin jij die schakeling kunt ervaren.

Het evenement is bedoeld voor jongvolwassenen (19-39 jaar) die belangstelling hebben voor ‘Europa’, maar ook voor onderwerpen als milieubescherming, sociale rechtvaardigheid en vredespolitiek, en die openstaan voor een spirituele ervaring vanuit een christelijk-
franciscaanse context.

De voertaal in de gezamenlijke bijeenkomsten is Engels. Groepswerk kan desgewenst in taalgroepen: Duits, Engels, Frans en Hongaars.

Praktische informatie

Plaats: Pupping in Oostenrijk
Datum: van woensdag 9 tot en met zondag 13 augustus 2023
Kosten: 120 euro (hierbij is inbegrepen: verblijf, voeding en excursies). Korting voor wie sociaal-economisch moeilijk zit, kan op verzoek.
Aanmelden: Stadsklooster ’s-Hertogenbosch, Br. Roland Putman, paterputman@gmail.com

Programma

Dagschema met excursies, discussies, vrije tijd, gebed en afsluitende viering:

1e dag: aankomst in Pupping, speeddating, kampvuur en barbecue.

2e dag: milieu, voeding en regels. Lezing over Laudato si' en het jubileumjaar van 800 jaar Franciscaanse Regel. Inleider van het thema is Br. Tiem Tran Ngoc (Frankrijk).
Bezoek aan de biologische boerderij bij het klooster Pupping. Duurzaam beheer, duurzame landbouw en de Europese regelgeving.

3e dag: de waarde van menselijk leven. Excursie naar kasteel Hartheim. In de jaren '40 zijn gehandicapten en verstandelijk
beperkte mensen hier systhematisch vermoord. Tegenwoordig is het een ontmoetingsplek en sociale werkplaats. Wandeling.

4e dag: Europese grensgebieden, samenleven van bevolkingsgroepen. Busrit naar het Oostenrijk-Tjechische grensgebied. Het dorp Multerberg bestaat niet meer; de mensen zijn er verdreven, de oude muren zijn ingestort, en de natuur heeft het weer overgenomen. Terugweg via het Moldau stuwmeer, mogelijkheid om te zwemmen.

Ÿ5e dag: reflectie, bezinnende afronding, terugreis.